Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Governació fa balanç sobre el pla de mobilitat implementat a l'estiu

24 . Set, 2009 a les 09:47
2655 reproduccions
Segons la regidoria de Governació i Seguretat Ciutadana, s'han aconseguit els objectius marcats aquest estiu que eren garantir la fluïdesa del trànsit i que tothom tingués un lloc per aparcar.

La regidoria de Governació ja té les dades sobre el pla de mobilitat posat en marxa aquest estiu per tal de facilitar la fluïdesa del trànsit en un temps en que la tònica general als carrers han estat les obres i en el que la població de L'Ametlla es multiplica per sis. Segons el regidor de Governació, Xavier Llambrich Bono, amb aquest pla de mobilitat es pretenia donar una solució integral que s'adaptés a les necessitats puntuals de la població durant la temporada turística. En aquesta línia, es van implementar mesures com ara que el carrer Batlle Pijoan passés de ser de doble sentit a sentit únic. En efecte, la mesura va permetre una bona circulació dels turismes que baixaven per aquesta artèria principal de la població, possibilitant, fins i tot, que en alguns moments es pogués fer càrrega i descàrrega de mercaderies sense destorbar el trànsit.

Fluïdesa a Batlle Pijoan

Evidentment, aquesta fluïdesa més gran del c/ Batlle Pijoan, ha provocat que els carrers adjacents hagin anat més plens de turismes, tot i que se'ls ha alliberat de vehicles pesats. Malgrat tot, ha hagut alguns embussos en moments puntuals en alguns punts com ara la cruïlla del c/ Ramon i Cajal amb el c/ Llibertat que van poder ser solucionats sense gaires complicacions. A més, per evitar que els turismes aparquessin al poble a algunes zones es van pintar ratlles grogues com ara al c/Santiago Rossinyol, a la zona del poliesportiu i a la carretera del Port. Aquesta mesura també va servir perquè la gent utilitzés els aparcaments dissuasoris habilitats a l'entrada del poble, el aparcament de camions i el d'entrevies.

Nemon

També el trenet Nemon que va voltar tot l'estiu pel poble va contribuir a aquest pla de mobilitat facilitant els desplaçaments des dels aparcaments dissuasoris i altres punts de fora el nucli urbà que requereixen de fer viatges amb cotxe. Fins a 60.000 viatgers van pujar al trenet que va ser l'entreteniment favorit de molts nens, la qual cosa també ha aixecat crítiques per un possible mal ús d'aquest mitjà de transport.

Objectius aconseguits

Xavier Llambrich Bono comentava que s'han aconseguit els objectius marcats per a aquest estiu. El que buscàvem era obtenir fluïdesa en la circulació dintre del poble per evitar col·lapses i també tenir places d'aparcament al poble, encara que no fos al centre: Podem dir que hem aconseguit aquests objectius i estem satisfets tot i que hagi hagut problemes puntuals. El fet d'haver implantar aquestes mesures ha evitat embussos més grans com els que ha hagut en anys anteriors. De moment, els canvis als carrers es mantenen mentre se segueixen fent les obres. Serà amb el seu acabament quan s'haurà de replantejar un nou sistema o tornar al vell. I serà de cara a l'estiu de l'any vinent quan se sàpiga quin és el nou pla que posa en marxa l'equip de govern perquè l'escenari actual haurà canviar per complet la seva fisonomia ja que l'aparcament de les escoles velles ja disposarà de 300 places i hi haurà aparcament per a tothom al centre de la població.


respostes a "Governació fa balanç sobre el pla de mobilitat ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 922,70 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 41
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007