Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Nauticopesquera

17 . Set, 2015 a les 15:07
per fcallau a La notícia del dia
1717 reproduccions
L'Escola Nauticopesquera tindrà aquest curs un simulador de navegació i comunicacions
El centre perdrà però per baixa matrícula el Cicle Formatiu de Manteniment d'Embarcacions d'Esbarjo.

L'escola de Capacitació Nauticopesquera de Catalunya ubicada a l'Ametlla de Mar ha iniciat el curs 2015-2016 amb total normalitat. El centre té aquest any i de manera encara provisional una matricula de 301 alumnes i 22 professors, el que significa una disminució important respecte al curs anterior. Aquesta baixada ve motivada per l'eliminació per part del Departament d'Ensenyament del Cicle Formatiu de Tècnic en Instal·lació i manteniment Electromecànic de maquinària i conducció de línies, o el que es coneix popularment com a Tècnic de Manteniment d'Embarcacions d'Esbarjo, donada la seva escassa matrícula, que podria venir argumentada pel fet que cinc instituts més de Catalunya ofereixen aquest Cicle. Ensenyament ha decidit no començar el 1r curs d'aquest cicle, tot i que sí mantindrà aquest any el 2n curs per finalitzar-lo.
Segons Miguel Sainz de Aja, director de l'Escola, "la matrícula històricament ha estat una mica baixa, i el Departament ha decidit tancar el primer curs i mantenir el segon per finalitzar-lo. Si no canvien les coses al llarg del curs escolar i es genera una demanda important, malauradament es tancarà definitivament. Era un cicle residual, ja que no pertanyia a la família nauticopesquera, però també era important".
Pel que fa a les novetats del curs, aquest primer trimestre ja estarà a disposició de l'equip de pràctiques de l'Escola el vaixell goleta de 30 metres d'eslora i dos pals, que s'esperava estès disponible per al curs anterior. A la vegada s'aprofitarà la instal·lació a l'escola d'un simulador  de maniobra, navegació, comunicacions i pesca de darrera tecnologia, per també dotar la goleta amb els equips de navegació electrònica adequats i enllaçats tecnològicament amb el mateix simulador.
Segons el director del centre, "la goleta és ja una realitat. La tenim al port de Sant Carles de la Ràpita pendent que al llarg d'aquest primer trimestre es pugui fer el traspàs i travessia a la Cala. A més, després de molts anys d'anar-hi al darrera, hem aconseguit una assignació pressupostària molt important per instal·lar aquest simulador. És una dotació tècnica que ens posarà com a capdavanters en tecnologia de simulació de navegació junt amb d'altres centres de l'Estat, inclús millor que el de la Facultat Nàutica de Barcelona, ja que nosaltres tindrem simulador de pesca. És un simulador que ens farà donar un salt de qualitat molt important".
L'Escola comença enguany un projecte Erasmus amb diversos centres educatius d'Anglaterra, Finlàndia, Itàlia i Turquia. El proper curs el centre ubicat a l'Ametlla de Mar acollirà dins d'aquest projecte un seminari sobre Pesca i noves tecnologies de pesca.
Pel que fa a la procedència dels alumes, la major part arriben de diversos indrets de Catalunya, 74 de Tarragona (21 són de l'Ametlla de Mar), 65 de Barcelona i 19 de Girona, i de fora de Catalunya, 40 procedeixen de les Illes Balears, 20 de Castelló, 14 de València i alguns més d'Alacant, a més d'una molt petita representació d'indrets com Cadis, Biscaia o Sevilla. El centre també disposa d'estudiants estrangers procedents d'Alemanya, Bielorússia, Bulgària, Itàlia, EE.UU, Argentina, Cuba, Marroc o Nepal.
Aquest any, com ja ha passat en cursos anteriors, el centre estarà present de manera institucional al Saló Nàutic de Barcelona, al Saló de l'Ensenyament i al Saló de la Immersió de Cornellà.


respostes a "Nauticopesquera"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,46 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007