Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar desencalla PAU Calafat 1

24 . Jul, 2015 a les 14:37
per gfigueres a La notícia del dia
1893 reproduccions
Dins dels punts destacats de l'ordre del dia del ple que va tenir lloc aquest dijous  a la tarda, hi ha l'acceptació de cessions lliures i gratuïtes pendents de terrenys destinats a sistemes urbanístics amb l'àmbit del polígon d'actuació urbanística de Pau Calafat 1. D'aquesta manera, es desencalla una situació que permetrà en breu donar llicències d'obres a la zona. Un punt aprovat per unanimitat tant pel govern com per l'oposició.
Un altre dels punts destacats va ser la proposta d'acord presentada pels grups ERC-AM, i Compromís per la Cala-CP. Una proposta que consisteix en la ratificació de la continuïtat de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a l'Associació de Municipis per la Independència, la promoció per part de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar de les campanyes per fer que les eleccions al Parlament, del 27 de setembre del 2015, tinguin un clar sentit plebiscitari, posar l'Ajuntament a disposició del Govern per facilitar la constitució de l'Estat Català i que l'Alcalde de l'Ametlla de Mar participi en l'Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà  per donar suport al procés d'emancipació nacional. Una moció que va comptar amb el suport de 10 vots (ERC, CIU, i Maria Marsal des de Compromís), i l'Abstenció en 3 casos (Plataforma Calera, i Antonio Espuny de Compromís per la Cala).
D'altra banda, també es va aprovar la proposta de penjar l'Estelada a la façana de la Casa de al Vila, impulsada des de al Cala per la Independència. De fet, els costos de l'adquisició de la bandera aniran a càrrec d'aquesta entitat. Una proposta que va comptar el suport de 10 vots (ERC, CIU, i Maria Marsal des de Compromís), i l'Abstenció en 3 casos (Plataforma Calera, i Antonio Espuny de compromís per la Cala).
Portaveu del Govern, des d'ERC,  Mayte Puell: "avui a ERC estem molt contents perquè podrem penjar l'Estelada a l'Ajuntament gràcies a la petició de la Cala per la Independència. A més, amb tractat la moció perquè l'ajuntament sigui un ajuntament participatiu amb tot el tema de la independència i que estigui a disposició de la Generalitat. En quant a Calafat, hem acabat de desencallar el que CiU ens va deixar, pràcticament tancat, i hem aconseguit que s'aprovi per unanimitat el canvi d'usos que permetrà una promoció econòmica de l'Ametlla de Mar".
Antonio Espuny, Compromís per la Cala: "hem donat un pas endavant per desencallar la qüestió de Calafat. L'acceptació de les zones verdes i la posterior aprovació per la Cala Gestió, ens dóna pràcticament mans lliures perquè a partir de dilluns puguem donar llicències d'obres  a Calafat, i n'hi ha unes quantes. Això permetrà que algunes famílies puguin treballar. Això creiem que és el més important. Pel que fa als símbols i les banderes cadascú ha votat a la seva consciència, cadascú ha votat com ell pensa. Malament aniríem si en una societat hagués uniformitat, en la divergència, i diferència de pensaments, és on hi ha la riquesa. Per sort així s'ha manifestat al ple".
Des de CiU, Joan Pere Gómez i Comes: "gràcies a la feina que ja havia fet CiU des del govern, ben aviat ja es podrà donar llicències  a Calafat. Això vol dir que es podran fer piscines, xalets, es podran fer remodelacions,  i això ens crearà riquesa i treball. Pensem que és una cosa molt bona que es reactivi la economia. Per això nosaltres ja havíem dit en campanya electoral que això es podria fer perquè sabíem la bona feina prèvia que havia fet l'anterior equip de govern. D'altra banda, des de CiU ens ha sorprès que una moció presentada per ERC i Compromís, i que Antonio Espuny signi i després s'abstingui. Això demostra que la moció, i segons quins temes de Catalunya a l'Antonio només li han servit per calentar la cadira. Però que realment no s'ho creu."
Joan Font, des de Plataforma Calera: " un punt molt important és que s'ha desencallat, amb la cessió de les zones verdes la Pau Calafat I, que era un procediment que s'ha tingut de negociar durant molt de temps. Ens podem sentir molt satisfets de que s'hagi pogut arribar a un acord. Així ja es podran concedir les llicències urbanístiques encallades. L'altre punt és una gestió que vaig fer amb l'anterior alcalde, sobre la modificació de l'article 19 del POUM, que facilitarà que els petits empresaris puguin també ser presents al polígon".
El portaveu de Plataforma Calera també va destacar la subvenció per d'adequació d'un camí veïnal que forma part del Pla d'Emergència Nuclear. Font també ha remarcat que a través de la modificació del pressupost s'ha normalitzat una situació de "factures al calaix" que calia solucionar. A més, també ha alertat que a 31 de març encara es devien 7 milions d'euros a proveïdors i, per tant, a instat a l'equip de govern a millorar aquesta qüestió , ja que, segons Font, a més, la morositat a dia d'avui encara és superior a 30 dies.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar desencalla PAU..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

ple

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1034,00 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 133
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007