Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Carnestoltes a la Cala

20 . Feb, 2015 a les 13:18
per otomas a Ajuntament
1977 reproduccions
Arriba el Carnestoltes a l'Ametlla de Mar. I ho fa una setmana més tard que a la resta de municipis per la proximitat amb la festa major de la Candelera. Així que després d'uns dies per agafar forces els caleros i caleres ja tenen les disfresses a punt.  Així, dissabte  a les 17.30h està prevista la sortida de la rua fins a la Plaça Nova on el Rei Carnestoltes llegirà el seu discurs. I a la nit la festa continua a partir de les 23.00h amb la rua fins al pavelló on tindrà lloc la Festa Carnaval on Tour 2015 amb Ivan Subirats, Mireia DG i Joan de Antonio. A més, també es farà l'habitual concurs de disfresses. I diumenge a les 17.00h es farà la rua de l'Ajuntament fins al pavelló on tindrà lloc el lliurament de premis i la xocolatada. "Com a novetat enguany pel que fa als premis hem recuperat la categoria parella/trio tant en sènior com infantil. A hores d'ara hi ha una vintena de comparses apuntades però segur que hi haurà més gent que participarà de la rua", explica Eva del Amo, regidora de Festes.
Pel que fa als premis són, en categoria sènior, individual (60 euros), parella/trio (100), de 4 a 9 components (150), comparsa (a partir de 10 components) (200 euros), carrossa (350 euros).  L'Ajuntament ajuda a cada carrossa participant amb 60 euros. En categoria infantil, individual (30 euros), parella/trio (50), de 4 a 9 components (70), comparsa (a partir de 10 components) (100 euros).
De fet, aquesta setmana la disbauxa ha arribat als centres amb la col·laboració dels alumnes. Tant a l'Escola Sant Jordi com la Llar d'Infants Xerinola. Dijous a la tarda arribà la rua escolar. En aquesta rua, que transcorregué pel circuit habitual, des de la zona escolar i vora el port, els nens i nenes van lluir  les disfresses treballades a les aules. Finalment, van acabar la festa al pati de l'escola on el Rei Carnestoltes va llegir el seu discurs. Enguany la temàtica va ser els personatges de ficció. Aquestes disfresses van ser elaborades a classe però també amb el suport imprescindible dels pares. " Des de l'escola hem d'agrair la col·laboració dels pares i mares en l'elaboració d'aquestes disfresses que els nens i nenes han treballat a l'aula. Moltes gràcies a tots", explica Fàtima Garcia, Directora de l'Escola Sant Jordi.
Els més petits de la Llar d'Infants Xerinola també han celebrat el Carnestoltes. De fet, cada dia de la setmana passada han gaudit de l'experiència de disfressar-se, igual que  a l'escola. Els nens i nenes es van guarnir amb un complement vistós el dilluns, el dimarts la cara pintada, dimecres els nens de nenes i les nenes de nens, dijous tots amb pijama i aquest divendres disfressa lliure. De fet, aquest matí d'11h a 12h té lloc la festa de Carnestoltes al pati amb molta música. Així, enguany els més petitons no van acompanyar la rua escolar de dijous però aquests dies de al festa s'han disfressat, ballat i gaudit tal i com recomana el Rei Carnestoltes.


respostes a "Carnestoltes a la Cala"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,18 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007