Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

30a Diada de l'arrossejat

13 . Oct, 2014 a les 13:53
per otomas a Ajuntament
2575 reproduccions
El port de l'Ametlla de Mar va acollir aquest diumenge la 30a Diada de l'Arrossejat. Així, desafiant les previsions meteorològiques, una quarantena de cuiners van mostrar les seves habilitats a l'hora de cuinar l'arrossejat, plat típic de la cuina calera. Finalment, des de l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar es van repartir sis premis de 150 euros entre els guanyadors del concurs d'arrossejat: Ivan Jorba, Genís Tello, Íngrid Borràs i Diego Vilanova, que van empatar, Carme Domènech, Jordi  Montecinos i Salud Angulo.Amenitzà la cita gastronòmica la Xaranga Suquet Calero.
Aquesta diada gastronòmica comptà, a més, amb la mostra de vins de la DO Terra Alta, entre d'altres productes de proximitat, les degustacions d'arrossejat i els tastets de peix.
Andreu Martí,  l'alcalde de l'Ametlla de Mar, remarcava que "aquesta Diada és el dia central de les Jornades Gastronòmiques del Peix de la Llotja. Crec que és important subratllar el treball conjunt entre el sector públic i privat per posar en valor la gastronomia del municipi. I també és un dia per agrair la participació de tothom. Des dels castellers a tots els que han volgut participar en aquest 30è aniversari d'aquesta festa tan nostra que esperem que es pugui mantenir durant molts anys més".
Per la seva part, el regidor de Turisme, Vicent Martí va subratllar que "estem satisfets  que finalment ens hagi acompanyat el temps i haguem pogut fer una nova Diada de l'Arrossejat. Agrair a tothom que ha participat i ha fet possible aquests trenta anys de d'arrossejat i han convertit aquesta Diada en una de les cites gastronòmiques imprescindibles de les Terres de l'Ebre".
A més, recordem que fins al 26 d'octubre 8 restaurants del municipi realitzaran uns menús amb el peix blanc com a protagonista. També es repeteix l'experiència del TAPAMAR, TAPABLANCA, on 21 bars ofereixen per 2,50€ tapa més beguda. Diumenge en el marc del concurs de l'Arrossejat també s'aprofità per lliurar el premi als guanyador de l'anterior edició del TAPABLAVA, Bar Ca'l Pinxo.
A més, paral·lelament va tenir lloc la trobada castellera amb los Xics Caleros, els Xiquets del Serrallo i els Xiquets de Reus. Una diada històrica pels de la Cala que van aconseguir la seva fita; descarregar un 5d6 amb agulla. Per la seva part, els Xiquets de Reus van descarregar un 3d8 al port de l'Ametlla i  els Xiquets del Serrallo descarregaven un 4d7.
També el CIP, fins aquest dilluns, acollí l'exposició fotogràfica Bèsties Marines de Joan Gil Raga.

Gran Diada Castellera
Los Xics Caleros van sumar una fita més a la seva trajectòria castellera aconseguint descarregar per primera vegada el 5d6a, una de les construccions més ambicioses juntament amb el 5d6 i el 2d6. Van completar la Jornada descarregant el 4d6a, 2d6 i el vano final, en un pilar de 4 i dos pilars de 3 de canalla.
A la Diada van participar els Xiquets de Reus amb:  3d8, 2d7, 4d8 i el p5 i els Xiquets del Serrallo, descarregant  3d7, id5d7, id4d7,4d7, i  2p4.     
Amb l'actuació de diumenge Los Xics Caleros han portat a plaça el 2d6, 3d6, 3d6a, 4d6, 4d6a, 5d6, 5d6a i pilar de 4, ara la intenció de cara a l'any que ve és pujar un pis mes. 
La darrera cita castellera d'aquesta temporada serà la Trobada Castellera de les Colles del Sud, que tindrà lloc a Cambrils el dia 16 de novembre. 

respostes a "30a Diada de l'arrossejat"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 792,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007