Màx: º C, mín: º C

En directe

Parlem-ne

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Oficia d'Atenció al Ciutadà ja tramita la regulació d'apartaments d'ús turístic

31 . Jul, 2013 a les 13:35
per gfigueres a Turisme
3164 reproduccions
L'Àrea de Turisme no promocionarà aquells apartaments que no estiguin regularitzats per la nova normativa.
En els darrers mesos la Generalitat de Catalunya ha posat en marxa una campanya per regularitzar els habitatges d'ús turístic a nivell de Catalunya.
La nova normativa per als habitatges d'ús turístics tracta d'atendre i de conciliar, des d'una perspectiva multisectorial, l'adequada ordenació i regulació efectiva d'una activitat econòmica, així com els usos que es desenvolupen en el territori i la convivència ciutadana.
De conformitat amb el nou concepte normatiu, rep la consideració d'habitatge d'ús turístic qualsevol habitatge que els propietaris cedeixin, per a un període màxim de 31 dies, dues vegades o més a l'any en règim de lloguer o sota qualsevol altra forma que impliqui contraprestació econòmica.
Aquest ús requereix la preceptiva autorització municipal, ja que aquests apartaments mai no havien estat autoritzats individualment ni pels ajuntaments ni per l'administració turística.
Aquesta autorització es pot sol·licitar a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar amb el pagament d'una taxa única de 50 euros i aportant el DNI del propietari, la Cèdula d'habitabilitat de l'habitatge i la referència cadastral o rebut de l'IBI.
Un cop regularitzada la situació, la Generalitat de Catalunya aplicarà la taxa turística sobre els diversos lloguers, un impost que grava l'estada del client en l'allotjament turístic, el qual s'ha de repercutir al client al final de l'estada.
La quota pels habitatges d'ús turístic que estan fora de la ciutat de Barcelona es de 0,45 euros per dia i per persona, tot i que el període màxim a aplicar és de 7 dies d'estada, cal computar a tots els membres de la família usuària de l'habitatge, excepte els menors de 16 anys que estan exempts.
Des de la Generalitat de Catalunya ja han començat a realitzar les primeres inspeccions a apartaments que no estan regularitzats i també a pàgines web de lloguer d'apartaments .Segons normativa les sancions poden arribar fins a 90.000 euros.
Segons Damià Llaó, gerent de l'Àrea Municipal de Turisme, "naltros aconsellem als propietaris que regularitzin els apartaments que lloguen, ja que la Generalitat ja ha començat a fer inspeccions, sobretot a aquells que estan en portals de lloguer en webs, i clar, poden arribar multes. Des de Turisme promocionarem aquells habitatges que estiguin registrats en el llistat. Aquells que no estiguin donats d'alta no els podrem promocionar, ja que sinó seria donar suport a gent que no està legalitzada en detriment dels que sí ho estan i que han pagat les seves taxes".
Aquells habitatges que es regularitzin passaran a formar part del llistat i les informacions que la generalitat promociona a través de la seva web per tal de facilitar-ne el seu lloguer i l'accés dels usuaris. El 30% de l'import recaptat per la Generalitat mitjançant la taxa turística repercutirà en els ajuntaments, els quals hauran de destinar la totalitat de l'import a la promoció d'aquests apartaments. A hores d'ara a l'Ametlla de Mar ja se n'han registrat més de 250. Per poder realitzar correctament aquest tràmit heu de presentar tota la documentació necessària a l'oficina de l'OAC (oficina atenció al ciutadà) de l'Ametlla de Mar (977 456000).


respostes a "L'Oficia d'Atenció al Ciutadà ja tramita la reg..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,69 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 68
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007