Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'exposició : Tripulacions, mostra els diversos rols dels mariners a les embarcacions de pesca

12 . Jul, 2013 a les 15:14
1925 reproduccions
Es pot visitar durant tot l'estiu al Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar i analitza les funcions del Patró, el mariner, el cuiner, el motorista, el llumer o el xiquet de a bord.
Divendres passat es va inaugurar al Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar l'exposició, Tripulacions, la gent de a bord de les barques de pesca, exposició cedida pel Museu de la Pesca de Palamós, la qual també ha estat exposada al Museu Marítim de Barcelona.
L'exposició mostra de manera gràfica i amena, les responsabilitats, les característiques de les tasques i els rols de cadascuna de les persones que ens podem trobar en una embarcació de pesca, ja que no tots els pescadors fan la mateixa feina. Aquesta informació es atractiva, tant pel que s'hi sent reflectit per la seva relació amb la pesca, com pels profans, que descobreixen molts aspectes desconeguts d'aquest ofici. Segons Dani Boquera, tècnic de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, "per a la gent que li queda lluny aquest mon, es molt fàcil de comprendre tota la complexitat del treball que fan els pescadors a dalt de la barca i la funció que fan cadascun. Feines que han d'anar molt coordinades per a que tot surti be".
L'exposició es vertebra al voltant de sis figures concretes, el patró, el mariner, el cuiner, el motorista, el llumer i el nano o xiquet de a bord.
Mitjançant imatges i panells informatius l'exposició fa també una evolució històrica de les tasques que fan els pescadors, el lloc que ocupen a bord o quina formació necessiten ara per fer aquestes tasques, la qual, no sempre ha estat la mateixa, donant a conèixer algunes de les peculiaritats laborals de la feina a la mar, com ara el cobrament a la part.
L'exposició es podrà visitar durant tot l'estiu, i està complementada amb una altra mostra de maqueteria naval de Jesús Leiva.respostes a "L'exposició : Tripulacions, mostra els diversos..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 156,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 109
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007