Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Una jove de l'Ametlla de Mar guanya el primer premi dels Premis Literaris de Constantí

12 . Feb, 2016 a les 11:34
per drodriguez a La notícia del dia
1336 reproduccions
La calera Maria Comes ha guanyat el 1r premi, de la categoria joves, dels Premis Literaris que organitza l'Ajuntament de Constantí, al Tarragonès. Amb només 13 anys, la calera ha guanyat aquest premi escrivint un relat titulat ‘La vida a través d'un llapis' i que s'ha publicat en el llibre Relats de Joventut.

Aquest llibre recull 85 dels millors treballs presentats a concurs, en català i castellà, tenint en compte la participació d'escriptors procedents de tot el món, i amb gèneres diferents que van des de narracions breus, episodis, històries romàntiques, peces dialogades, cartes amicals o microassaigs, per exemple.

De fet, prop de 300 obres d'autors procedents de llocs tan allunyats com Buenos Aires, Bogotà o Uruguai van ser presentades al certamen. Cal destacar que a banda del relat de la Maria Comes, també es va sel·leccionar un altre relat calero, el de Guillem Mayor, que va quedar finalista al concurs i també apareix publicat al llibre de l'editorial Silva.

‘La vida a través d'un llapis', escrit en català, tracta sobre la història d'una noia que creu que la societat no està ben feta, i a través dels pensaments en el seu subconscient viu una història tràgica. "Vaig començar a escriure d'aquests temes després de llegir un llibre que tractava d'una nena que no se sentia bé amb si mateixa i que s'estava descobrint perquè no sabia qui era ni que feia" comenta Maria Comes.

La jove escriptora calera explica que va començar a "filosofar" per descobrir "perquè pensava així" i a partir d'aquí va escriure aquest relat. Aquest no és el primer cop que es presenta en uns Premis Literaris, donat que va quedar finalista en els Jocs Florals de Barcelona del passat any.


respostes a "Una jove de l'Ametlla de Mar guanya el primer p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 454,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 136
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007