Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Captura el moment

29 . Gen, 2016 a les 14:24
per drodriguez a La notícia del dia
1168 reproduccions
Un any més estem a les portes de la Festa Major de l'Ametlla de Mar, en honor a la Mare de Déu de la Candelera, que arriba carregada de propostes per a tots els públics i per a totes les edats.

125 anys de la independència municipal
La instauració del primer Ajuntament a la població l'any 1891 ha estat el fet històric que marca el programa d'actes i el leitmotiv de la Festa Major d'enguany. Coincidint amb el 125è aniversari de la segregació del municipi, s'ha aprofitat per fer una cronologia històrica al programa amb diverses fotografies que repassen les diferents Festes Majors d'aquests anys passats. Alhora s'ha detallat alguns dels fets més destacats entre el 1891 i el 2016 en una línia del temps.

Una proposta que tal com detalla l'alcalde Jordi Gaseni a la seva salutació ha de ser per fer "una mirada al passat, recordem tot el que hem viscut al llarg de tots aquests anys de Candelera i que ens serveixi com a impuls per capturar tots els moments que viurem junts" fent referència a l'eslògan triat per a l'ocasió. De fet es convida a tots els usuaris de les xarxes socials a què publiquin les seves imatges amb les etiquetes #candelera2016 i #ametllademar.

A les portes del centenari dels enfonsaments
Un altre dels fets històrics que marca, sense dubte, aquesta Candelera és que el pròxim 2017 es complirà el centenari de la majoria dels enfonsaments de vaixells produïts durant la Primera Guerra Mundial davant de la costa calera. Per aquest motiu, es va escollir com a pregoner l'historiador i geògraf Josep Maria Castellví, un apassionat del fons submarí del Golf de Sant Jordi que ha desenvolupat una tasca professional durant més de 15 anys com a operador de càmera al programa Al filo de lo imposible de Televisió Espanyola.

"El goig de poder compartir aquest acte amb vosaltres em ve donat pel simple fet d'haver participat al costat d'altres valuosos professionals, en la recuperació d'una part de la vostra història més propera sorgida del fons marí" explica en la seva salutació al programa d'actes i que explica situa La Cala en l'epicentre dels successos navals més significatius del litoral català durant la I GM. Significat que també tindrà un acte important, dimecres 3 a les 17.00 h i als porxos de la Confraria Vella, l'actual Centre d'Interpretació de la Pesca, on es farà l'acte de signatura de la cessió de l'àncora d'un dels vaixells enfonsats, el Cavour ‘Correu', gentilesa de la família Margalef-Encinas, que s'instal·larà en aquest indret.

Lax'n'Busto, Strombers i els grups locals, protagonistes destacats de les nits
Els grups locals tenen un pes destacat amb el concert que oferiran els Maram's, els Cráneos i Nautilus el dijous 4 a partir de la mitjanit. Una aposta decidida per la música calera, i on tornaran a l'escenari, després d'uns anys sense actuar, els Maram's. Divendres a la nit, tornen al municipi els Apache, una de les millors bandes de versions del pop i el rock de tots els temps. Els acompanyaran Los Pájaros Nocturnos, un altre grup de versions però del territori.

El punt fort serà dissabte amb el concert de la Festa Major on actuaran a l'escenari dues propostes musicals en català. Una amb els Lax'n'Busto, un dels referents del rock del país, i l'altra els Strombers, un dels millors grups del panorama actual. La resta de nits musicals al Poliesportiu estaran amenitzades per l'orquestra Atalaya el dimarts 2 i l'orquestra Junior dimecres 3. Per dilluns la nit i orientat a la joventut, tindrà lloc una festa amb les DJs Blanca Ross i Mireia DG. De fet, un cop finalitzin totes les nits de ball i els concerts, la discoteca mòbil serà la protagonista amb els DJs locals.

Activitats per a tots els públics
Els més petits de la casa tenen una cita divendres 5 al matí amb la festa infantil i l'espectacle itinerant amb la colla de xanquers Els Babarots, i l'actuació de bombolles Magic Bubbles. A més diumenge 7 les atraccions de la fira tindran un cost d'1,5 €. Per als joves hi haurà les activitats de Laser Tag, Bumper Balls i jocs de Team Building durant el matí de dimecres 3 a la Plaça Joan Miró.

Els gegants Sant Pere i la Candelera tornaran a sortir al carrer aquesta Festa Major. Ho faran dimarts 2, en el tradicional acte de l'ofrena floral, però també dissabte 6 acompanyats pels gegants de Sant Carles de la Ràpita. Tot emmarcat amb l'actuació de la colla castellera Los Xics Caleros que tindrà lloc a partir de les 12.30 h.

El ventall de propostes, que podeu consultar íntegrament al programa d'actes, es completa amb la Solemne Processó i els actes religiosos, el Ball de la Candelera, vermuts i degustacions, la Darrera Coca, el Correbars, el monòleg de Toni Albà, el dinar de la Gent Gran, el concert de la Coral Verge Candelera, la presentació dels nascuts el 2015, les cercaviles amb nanos i xarangues, la batucada Kalakatà, la Festa Cubana, el Vermut Electrònic o el punt final de festa amb el Gran Castells de Focs d'Artifici diumenge 7 al vespre.

Propostes esportives de Candelera
Les activitats esportives emmarcades en la Festa Major tindran el diumenge com a dia més esportiu, tot i que començaran dimarts 2 amb l'habitual partit amistós de Candelera que enfrontarà al 1r equip de la SCER amb el Juvenil del Nàstic de Tarragona que milita a la Divisió d'Honor Juvenil, a partir de les 16.30 h. Aquest no serà, però, l'únic partit que protagonitzarà el 1r equip aquesta Candelera, perquè el divendres 5 a les 20.00 h s'enfrontarà contra el Juvenil del Reus Deportiu, que milita a la categoria preferent, on juguen els caleros Enric Salas i Pau Gallego.

La Penya Barcelonista de l'Ametlla de Mar protagonitzarà la matinal del dissabte amb motiu de la celebració dels 30 anys de l'entitat. La Penya ha organitzat un campionat de Futbol 3, a més d'una rostida de botifarres i llonganisses i altres activitats, a partir de les 10.00 h, al seu local social.

L'agenda de diumenge l'obrirà el Campionat de Gossos de Rastre del Club Espanyol del Blau de Gascunya que es realitzarà a l'Estany Tort, a les Tres Cales i Sant Jordi durant tota la jornada. A les 10.00 h està prevista la tradicional Tirada al plat de la Candelera al camp de tir Punta Calda i per tancar les festes, el Poliesportiu Municipal Galetet acollirà el Festival Esportiu amb exhibicions de Gimnàstica Rítmica, Fitness Infantil, Hip Hop, Twirling i Kempo.

La targeta d'embarcament del Grup Escènic
Les primeres propostes de la Festa Major arriben aquest cap de setmana, amb una de les cites tradicionals: el teatre. Divendres i dissabte, a les 22.30 de la nit i a la Sala de la Societat Cultural Esportiva i Recreativa, el Grup Escènic portarà a l'escenari l'obra Boeing Boeing de Marc Camoletti. Una obra còmica, escrita el 1960 i que es va portar a la pantalla cinematogràfica durant la dècada dels 70. "L'obra és divertida i amena, per obrir les Festes amb il·lusió, i perquè tothom pugui arrencar un somriure" explica un dels directors, Josep Tomàs Margalef. La trama consisteix amb un home "una mica cara dura" que té diferents amants, totes elles hostesses, i que combina els seus horaris de vol per veure-les.

En l'obra, que té una cronologia, s'hi veurà el pas del temps i així doncs el nus s'anirà fent més gros, perquè "l'autor juga amb la modernització de l'aviació, canviant els models dels avions, i els vols cada cop són més ràpids" i l'home tindrà més dificultats per compaginar la triple vida amorosa.

Cal destacar que el Grup Escènic ha estat treballant amb l'obra uns quatre mesos, que han compaginat paral·lelament amb l'obra d'Els Pastorets que van estrenar aquest mes de gener. "Tot l'esforç que fem ens recompensa amb la bona resposta del públic. I a poc a poc volem anar perfeccionant per donar una millor representació a l'espectador" destaca Margalef.

La simfonia del Senyor dels Anells protagonista del concert de la Banda
L'altra proposta durant aquest cap de setmana passa per l'aposta de la Banda de la Cala de portar a l'escenari del Poliesportiu Municipal Galetet, la simfonia núm. 1 d'El Senyor dels Anells, de Johan de Meij, una obra que està inspirada en el llibre de John Ronald Reuel Tolkien.

"Aquesta obra ho va canviar tot" explica el director de la Banda, Emilio Cabello, perquè abans de l'escriptura d'aquesta simfonia "les bandes de música estaven acostumades a tocar arranjaments d'orquestra simfònica, pasdobles, marxes de processó o música per ballar, però no música simfònica per banda". Cabello explica que és una obra que qualsevol director de banda vol dirigir, i que qualsevol banda ha d'interpretar, i a la Banda de la Cala "en teníem moltes ganes".

Tot el concert serà una simfonia, de 5 moviments, amb una durada aproximada d'una hora. Entremig s'intercalaran fragments petits del llibre perquè "la gent que no conegui l'imaginari de l'obra de Tolkien es posi en situació". La cita serà diumenge 31 a les 12.00 h. A dalt de l'escenari, a banda del director i els músics, també s'hi asseurà la persona que guanyi el sorteig de la cadira simfònica.


respostes a "Captura el moment"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

xx

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 172,88 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007