Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Visita dels alumnes de Telemàtica

11 . Des, 2012 a les 13:44
per otomas a La notícia del dia
2519 reproduccions
Alumnes de quart curs del Grau de Telemàtica, de la Universitat Pompeu Fabra, de Barcelona, van visitar el 4 de desembre el municipi interessats pel desplegament de la fibra òptica que duu a terme La Cala Fibra. Per tant, aquests vuit alumnes de l'assignatura de Desplegament d'infraestructures de telecomunicació van poder comprovar sobre el terreny alguns dels conceptes teòrics de l'assignatura. De fet, van fer un recorregut pel procés d'instal·lació de tota la xarxa. I és que van conèixer el funcionament de la capçalera, és a dir, dels servidors i els programes de gestió; fins a les altes als usuaris, i el procés de promoció que duen a terme les comercials. "El que hem intentat transmetre són les operacions i els equips que estem utilitzant de cara a oferir serveis. Per la nostra part ha estat una experiència interessant ja que hem mostrat als alumnes que estan estudiant la carrera d'ingenieria de telecomunicacions un punt de vista més pràctic. És a dir, com tots els coneixements que han anat estudiant a  la carrera els estem aplicant al món real", explica Carles Bock, Gerent de La Cala Fibra.

Per la seva part, Albert Domingo, professor de l'assignatura de Desplegament d'infraestructures de telecomunicació subratlla que "la idea de la visita va sorgir al conèixer l'existència d'aquest operador a l'Ametlla de Mar. Es va pensar que seria una bona oportunitat per veure els equipaments, i viure-ho en directe. No només s'obre el paper, com estan acostumats els alumnes. Per tant, és una manera de gaudir de tot el procés d'instal·lació". Aquesta visita segons, Domingo, té com objectiu que els alumnes de darrer curs comprovin in situ el funcionament d'un operador de fibra òptica. Primer es va optar per un exemple descentralitzat i petit com és el cas de La Cala Fibra, que ràpidament es va avenir a aquesta experiència pedagògica. Posteriorment, està previst que els alumnes facin una segona visita al sector 22@ situat a la ciutat comtal per conèixer un altre exemple.


respostes a "Visita dels alumnes de Telemàtica"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 657,86 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 63
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007