Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Comença la campanya de vacunació contra la grip

11 . Oct, 2012 a les 13:21
per gfigueres a La notícia del dia
2130 reproduccions
D'octubre a novembre, cada any, el virus de la grip revifa, i comencen els molestos símptomes, durant una setmana, de mal de cap, manca de gana, febre, tos, mal d'ossos, entre d'altres. Per aquest motiu, anualment, es posa en marxa la campanya de vacunació de la grip des dels Centre d'Atenció Primària. Una campanya que va destinada, sobretot, a majors de 60 anys, malalts crònics, embarassades, a partir dels dos o tres mesos de gestació, personal sanitari i treballadors per la comunitat, com per exemple, bombers. També es poden vacunar nens fins als quatre anys, en aquest cas, es divideix en dos dosis.
Cal tenir en compte, però, que tot i vacunar-se la grip es pot agafar igual. Tot i això, els símptomes seran més lleus. Com a prevenció, cal evitar massificacions i rentar-se les mans freqüentment.

Des del CAP de l'Ametlla aquesta setmana els usuaris ja poden anar a apuntar-se. La campanya de vacunació, però, començarà dilluns vinent i tindrà lloc durant dos mesos.

Des del CAP, l'infermer Pablo Fernández ens dóna alguns consells per combatre la grip: "Si portes la vacuna, com a mínim, no ho agafaràs tant fort, aquesta és la diferència. El que cal és repòs, hidratació, antitèrmics i analgèsics. Nosaltres recomanem paracetamol. L'aspirina no és recomanable en el cas dels asmàtics. També és aconsellable utilitzar, només, mocadors d'un sol ús. De vegades, s'utilitzen remeis naturals com el timó que reforça les defenses".

Fernández recomana que en cas que els símptomes de la grip durin més de set dies cal consultar al metge.


respostes a "Comença la campanya de vacunació contra la grip"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 660,30 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007