Màx: º C, mín: º C

En directe

Les notícies de la Cala Ràdio amb amb Daniel Rodríguez i Francesc Callau

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

En marxa la campanya de vacunació per la grip al CAP de l'Ametlla de Mar fins al 16 de desembre

08 . Nov, 2016 a les 15:00
per drodriguez a La notícia del dia
1353 reproduccions
Amb l'arribada del fred, és important que ens protegim i prevenim malalties. Des del passat 24 d'octubre, el CAP de l'Ametlla de Mar ha tornat a engegar la campanya de vacunació contra la grip, una mesura de prevenció fonamental per evitar aquest virus i les seves possibles complicacions.

Enguany 2715 persones estan citades a vacunar-se a la població, entre població major de 60 anys, i grups de risc com malalts crònics i embarassades entre el 2n i 3r trimestre de gestació. Però també ho estan els professionals de serveis a la comunitat, com ara personal sanitari, professors, cossos de seguretat, entre altres col·lectius.

A hores d'ara, poc més d'un centenar de persones s'han vacunat i per aquest motiu des del centre sanitari del municipi fan una crida que les persones cridades es vacunin. El responsable del CAP, el doctor Manuel Madueño, també recorda la importància d'aquesta vacuna per atenuar els símptomes de la grip.

Segons dades facilitades per l'Institut Català de la Salut, l'any passat un 43,11% dels caleros cridats a vacunar-se ho van fer. És una xifra inferior a la mitjana de les Terres de l'Ebre que és d'un 49,35% però és lleugerament superior a la del conjunt de Catalunya que se situava el 2015 en un 41,3%.

Per vacunar-se cal demanar cita amb la seva infermera de referència, trucant al 902 111 444, a través de la web de CatSalut Respon o presencialment al CAP. Tot i això, enguany s'enviarà als principals interessats, un avís per SMS al seu mòbil per avisar-los de la possibilitat de vacunar-se.

La grip és una malaltia infecciosa de l'aparell respiratori més virulenta que un constipat. Així durant una setmana es té febre, tos, miàlgies, mal de gola, i secreció nasal. Es recomana la bona hidratació, el repòs i el paracetamol per a combatre els símptomes de la grip. En cas que aquests s'allarguin més d'un parell de dies, o es compliquin, caldrà dirigir-se al Centre d'Atenció Primària.


respostes a "En marxa la campanya de vacunació per la grip a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 736,63 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007