Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El CAP de l'Ametlla de Mar enceta la campanya de vacunació de la grip

18 . Oct, 2013 a les 10:57
per gfigueres a La notícia del dia
2658 reproduccions
Des d'aquest 15 d'octubre, i durant dos mesos, els majors de 60 anys i malalts crònics, podran passar a inscriure's i vacunar-se, posteriorment, al CAP de l'Ametlla de Mar. Tot i que, des del CAP, es recomana als professionals de serveis a la comunitat que també es vacunin. A més, també es poden vacunar les embarassades entre el 2on i 3er trimestre.  

El CAP de l'Ametla ha encetat aquest dimarts la campanya de vacunació de la grip. Una campanya que durarà dos mesos i que està destinada a majors de 60 anys i malalts crònics, especialment. Tot i que, des del CAP, es recomana als professionals de serveis a la comunitat que també es vacunin. A més, també es poden vacunar les embarassades entre el 2on i 3er trimestre.  I és que tot i que la grip no arribarà fins al desembre, ara és moment de la prevenció. Per tal de poder-se vacunar només cal dirigir-se al CAP i inscriure's a la campanya a través de la infermera que tinguin assignada.
De fet, Pablo Fernàndez, infermer del CAP de l'Ametlla, esmenta que la millor prevenció és la vacunació. "La única prevenció és la vacuna antigripal. La vacuna són virus de la grip però inactivats. A més, des de fa dos anys, conjuntament amb la de la grip, per als majors de 60 anys, la vacuna del neumococo, per evitar sobretot la pneumònia, problemes, en aquest cas, pulmonars
La grip és una malaltia infecciosa de l'aparell respiratori més virulenta que un constipat.  Així durant una setmana és té febre, tos, miàlgies, mal de gola, i secreció nasal. Des del CAP es recomana la bona hidratació, el repòs i el paracetamol per a combatre aquests símptomes tant molestos de la grip. En cas de ser asmàtic Fernàndez alerta de l'ús no adequat de l'àcid acetilsalicílic, la popular  l'aspirina. En cas que els símptomes s'allarguin més d'una setmana o es compliquin l'infermer del CAP recomana dirigir-se al Centre d'Atenció Primària.


respostes a "El CAP de l'Ametlla de Mar enceta la campanya d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 643,21 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007