Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Es troben restes de 200 a.C. a l'Ametlla de Mar

05 . Ago, 2011 a les 08:57
per gfigueres a La notícia del dia
1983 reproduccions
Després d'antecedents de troballes de restes de ceràmiques durant les diverses obres a les urbanitzacions i després del moviment de terra dels aiguats del passat 17 de setembre del 2010; aquest juliol des del consistori Calero es van impulsar les prospeccions arqueològiques entre Sant Jordi i Tres Cales Segona fase. I és que des de la regidoria de Medi Ambient i Cultura es va considerar oportú iniciar aquestes prospeccions aprofitant les obres d'urbanització d'aquesta nova fase a Tres Cales. Les nombroses pistes de restes van fer despertar la curiositat dels tècnics que es van posar en contacte amb Joan Martínez, arqueòleg Territorial de la Generalitat i amb Toni Cartes, del Museu del Montsià.

Passats quinze dies de recerca, les prospeccions han donat els seus fruits detectant monedes i utensilis datats de 200 a. C. Per tant, segons els experts, podria ser que aquesta zona formés part d'una ruta comercial amb accés a la Via Augusta. Tot i això, no hi ha proves que hi hagués cap tipus d'assentament permanent.

"Les restes que s'han trobat estan al Museu del Montsià on s'està realitzant la restauració i catalogació per tal de recuperar-les i fer una exposició al Centre d'Interpretació de la Pesca de l'Ametlla de Mar", va explicar Eva de Lamo, regidora de Cultura i Medi Ambient.

I és que l'objectiu de l'Ajuntament ha estat recuperar el màxim de material possible i conservar-lo per poder tenir més dades dels antecedents històrics del terme de l'Ametlla de Mar.


respostes a "Es troben restes de 200 a.C. a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 686,39 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 186
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007