Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Noves prospeccions arqueològiques a Sant Jordi

18 . Mai, 2015 a les 14:13
per otomas a Ajuntament
2155 reproduccions
Actualment  s'està duent a terme a la zona de Sant Jordi una segona tanda de prospeccions arqueològiques. Unes tasques que van començar la setmana passada i es preveu que durin durant quinze dies. De moment, s'han trobat diverses restes de materials metàl·lics i ceràmics romans, a la zona del barranc situada vora la sínia.
"Primer s'ha realitzat una neteja de vegetació i després un equip d'arqueòlegs, alumnes de la Universitat de Barcelona, dirigits per l'arquitecte Jaume Noguera, han prosseguit  a realitzar les tasques de recerca", Xavier Solé, tècnic de Medi ambient.
Una vegada acabades les prospeccions, les restes d'interès que es trobin es traslladaran a la Universitat de Barcelona i, posteriorment, al Museu del Montsià. Caldrà restaurar-les, datar-les i catalogar-les.
Recordem que en les primera tanda de prospeccions a la zona, que van tenir lloc el setembre del 2014, es van trobar monedes i utensilis datats de 200 a. C. Per tant, segons els experts, podria ser que aquesta zona formés part d'una ruta comercial amb accés a la Via Augusta.
Després d'aquestes troballes  es va editar el llibre Entre Tàrraco i l'Ebre, l'Ametlla de Mar a l'antiguitat. Una publicació que potser es reeditarà més endavant amb la incorporació de les noves restes.


respostes a "Noves prospeccions arqueològiques a Sant Jordi"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 712,54 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 114
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007