Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

21 anys d'aplec

06 . Ago, 2010 a les 09:01
per otomas a La notícia del dia
2143 reproduccions
Dissabte 7 d'agost durant la tarda i la nit té lloc al Passeig Marítim la 21ena edició de l'Aplec de la Sardana a l'Ametlla de Mar que organitza l'Associació Amics de la Sardana amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i la participació de les cobles Marinada de El Masnou i la Principal de Tarragona. Durant l'aplec s'estrena la sardana del músic Jordi Forés i Ribera que porta per títol Sardanistes caleros. La cobla Marinada toca Placidesa, La barca blanca, Sardanistes caleros, Vot de vila i Complicats de tardor per la tarda i per la nit La noia marinera, Fins aviat, Miratge, La reina del Guinardó i l'Ametlla de Mar. I la cobla La Principal, que només actua per la tarda, Roca Ventosa, Remors de Palamós, La meva terra, Noranta flames i Sardanes al circ.

Dos premis
A més, s'entreguen dos premis. Un al mateix Jordi Forés perquè ja va composar un himne als pescadors que es va estrenar l'any passat al poble però sense la seva presència que va disculpar per raons familiars. I l'altre a un destacat sardanista, Ramon Queraltó i Martí, que es dedica a anar pels aplecs que es celebren arreu del país per enregistrar totes les sardanes que s'estrenen, havent format així un arxiu sardanista impressionant amb peces que, potser, només s'han escoltat un cop.

Colles improvisades
Com sempre, hi haurà el concurs de colles improvisades que enguany arriba a la seva 18ena edició en el que competeixen els balladors que han estat presents a l'aplec per ser els millors. Com a premi, tenen un present consistent en coca i cava que ja s'ha fet tradició. Dani Boquera, tècnic de la regidoria de Cultura, en deia que "aquest dissabte, 7 d'agost, celebrem el 21è Aplec de la Sardana, aquí, a l'Ametlla de Mar amb l'actuació de dues cobles la Principal de Tarragona i la Marinada de El Masnou en sessió de tarda i nit. A la tarda, a partir de les sis, i a la nit, a partir de les 10.30 de la nit. També hi ha coca i cava per als participants i esperem que la gent del poble respongui a la nostra crida sardanista i que ens acompanyi tothom agafats de les mans ballant sardanes".

Molt de sí
21 anys d'Aplec de Sardana a l'Ametlla de Mar donen molt de sí però ara els hi cal una empenta perquè la pràctica de la sardana està en hores baixes i requereix un relleu generacional que no acaba de produir-se. No només a La Cala, sinó també a la resta de Catalunya. El futur no està clar per a ningú i tampoc per a aquest ball que, malgrat tot, a La Cala, en concret pel que fa a aquest aplec, destaca per la seva continuïtat en el temps i per l'activitat de dues colles caleres l'Ametller i L'Onada que van ser molt prolífiques durant els més de deu anys que van estar en funcionament (des del 1972 fins al 1984) i que van organitzar un concurs de sardanes que es va celebrar al llarg de 14 anys. A més, en els temps àlgids d'aquest aplec, s'organitzaven sopars de germanor amb uns aliments tan senzills, i tan catalans, com el pa amb tomàquet i pernil on tothom xalava. Tanmateix, l'aplec es pot enorgullir que ha acollit les millors cobles sardanistes del territori.


respostes a "21 anys d'aplec"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 712,91 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 105
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007