21 anys d'aplec
06 . Ago, 2010 a les 09:01Dos premis
A més, s'entreguen dos premis. Un al mateix Jordi Forés perquè ja va composar un himne als pescadors que es va estrenar l'any passat al poble però sense la seva presència que va disculpar per raons familiars. I l'altre a un destacat sardanista, Ramon Queraltó i Martí, que es dedica a anar pels aplecs que es celebren arreu del país per enregistrar totes les sardanes que s'estrenen, havent format així un arxiu sardanista impressionant amb peces que, potser, només s'han escoltat un cop.
Colles improvisades
Com sempre, hi haurà el concurs de colles improvisades que enguany arriba a la seva 18ena edició en el que competeixen els balladors que han estat presents a l'aplec per ser els millors. Com a premi, tenen un present consistent en coca i cava que ja s'ha fet tradició. Dani Boquera, tècnic de la regidoria de Cultura, en deia que "aquest dissabte, 7 d'agost, celebrem el 21è Aplec de la Sardana, aquí, a l'Ametlla de Mar amb l'actuació de dues cobles la Principal de Tarragona i la Marinada de El Masnou en sessió de tarda i nit. A la tarda, a partir de les sis, i a la nit, a partir de les 10.30 de la nit. També hi ha coca i cava per als participants i esperem que la gent del poble respongui a la nostra crida sardanista i que ens acompanyi tothom agafats de les mans ballant sardanes".
Molt de sí
21 anys d'Aplec de Sardana a l'Ametlla de Mar donen molt de sí però ara els hi cal una empenta perquè la pràctica de la sardana està en hores baixes i requereix un relleu generacional que no acaba de produir-se. No només a La Cala, sinó també a la resta de Catalunya. El futur no està clar per a ningú i tampoc per a aquest ball que, malgrat tot, a La Cala, en concret pel que fa a aquest aplec, destaca per la seva continuïtat en el temps i per l'activitat de dues colles caleres l'Ametller i L'Onada que van ser molt prolífiques durant els més de deu anys que van estar en funcionament (des del 1972 fins al 1984) i que van organitzar un concurs de sardanes que es va celebrar al llarg de 14 anys. A més, en els temps àlgids d'aquest aplec, s'organitzaven sopars de germanor amb uns aliments tan senzills, i tan catalans, com el pa amb tomàquet i pernil on tothom xalava. Tanmateix, l'aplec es pot enorgullir que ha acollit les millors cobles sardanistes del territori.
respostes a "21 anys d'aplec"