Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Aplec de la Sardana compleix 21 anys

10 . Ago, 2010 a les 13:11 | 00:01:36
per gfigueres a La notícia del dia
2604 reproduccions
Dissabte 7 d'agost durant la tarda i la nit va tenir lloc al Passeig Marítim la 21ena edició de l'Aplec de la Sardana a l'Ametlla de Mar que organitza l'Associació Amics de la Sardana amb la col·laboració de la regidoria de Cultura i la participació de les cobles Marinada de El Masnou i la Principal de Tarragona. Durant l'aplec es va estrenar la sardana del músic Jordi Forés i Ribera que porta per títol Sardanistes caleros. La cobla Marinada va tocar Placidesa, La barca blanca, Sardanistes caleros, Vot de vila i Complicats de tardor per la tarda i per la nit La noia marinera, Fins aviat, Miratge, La reina del Guinardó i l'Ametlla de Mar. I la cobla La Principal, que només actua per la tarda, Roca Ventosa, Remors de Palamós, La meva terra, Noranta flames i Sardanes al circ.

Dos premis
A més, es van lliurar dos premis. Un al mateix Jordi Forés perquè ja va composar un himne als pescadors que es va estrenar l'any passat al poble però sense la seva presència que va disculpar per raons familiars. I l'altre a un destacat sardanista, Ramon Queraltó i Martí, que es dedica a anar pels aplecs que es celebren arreu del país per enregistrar totes les sardanes que s'estrenen, havent format així un arxiu sardanista impressionant amb peces que, potser, només s'han escoltat un cop.

Colles improvisades
Com sempre, hi va haver el concurs de colles improvisades que enguany arriba a la seva 18ena edició en el qual van competir els balladors que van estar presents a l'aplec per ser els millors.

Molt de sí
21 anys d'Aplec de Sardana a l'Ametlla de Mar donen molt de sí però ara els hi cal una empenta perquè la pràctica de la sardana està en hores baixes i requereix un relleu generacional que no acaba de produir-se. No només a La Cala, sinó també a la resta de Catalunya.


respostes a "L'Aplec de la Sardana compleix 21 anys"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 687,93 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007