Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

18ena Trobada de Puntaires a L'Ametlla de Mar

10 . Mai, 2010 a les 14:36
per gfigueres a La notícia del dia
3115 reproduccions
Diumenge 9 de maig va tenir lloc la 18ena Trobada de Puntaires que organitza tots els anys l'associació Dones Endavant al Passeig Marítim de la nostra població. A la Trobada hi van participar més de 200 dones de colles d'arreu Catalunya com ara Tarragona, Hospitalet de l'Infant, Reus, Mora d'Ebre, Amposta, Mollerussa, Vilanova d'Escornalbou, Palamós, Ascó, El Perelló i Alcover entre d'altres localitats. Malgrat tot, enguany la participació ha disminuït. Cinta Garcia, presidenta de l'Associació Dones Endavant, que organitza la trobada, creu que la crisi ha fet minvar el número d'assistents. "Trobo que l'assistència en número de participants ha baixat. Suposo que la crisi té alguna cosa a veure. També és veritat que tot ens cansa. I ja fa anys que la trobada es fa tot i que trobo que és una cosa molt maca que no es perdrà. De parades per comprar tampoc hi ha moltes. Com et deia, la crisi ens toca a tothom i són coses cares. La gent mira molt el que fem. I també els preus. I tot això va relacionat". A la trobada, també van assistir l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, les regidores de Festes, Teresa Callau, d'Educació i Cultura, Mari Carme Martí, i el regidor d'Urbanisme i Esports, Joan Pere Gómez Comes.

Boixets i Patchwork
A les parades de les diferents colles es va oferir al públic una mostra del treball molt variada amb els boixets i el patchwork. Així es van poder veure ventalls, mocadors, colls de camises, xals, bosses i fins i tot calcetes, tangues, joies, escuts del Barça, corbates i punts de llibre. És un treball artesà amb molt de mèrit que meravella per la seva dificultat i vistositat.
Durant el mati les dones també van tenir temps de xerrar i gaudir d'un bon esmorzar, detall de l'organització, que incloïa un entrepà de pernil salat, un aigua, un pastisset i un corasón. També es va fer un petit obsequi a les participants que enguany consistia en un ventall de fusta i un patró per a cadascuna de les puntaires assistents a la trobada. Dones Endavant va agrair la col·laboració de la Caixa i de Presència Hilatura SA que va possibilitar poder oferir més detalls a les assistents com ara un lot de fils.

Per molts anys
Cinta Garcia vol que la trobada de puntaires es perllongui durant molt anys perquè és molt important per a les seves participants poder reunir-se i intercanviar opinions sobre la seva afició tot i que entenc que la continuïtat d'aquest tipus d'activitat requereix un relleu generacional i avui la gent jove fa moltes activitats fora de l'escola per formar-se que no els deixen gaire temps per a fer més coses.


respostes a "18ena Trobada de Puntaires a L'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 793,13 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 111
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007