Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Museu de Ceràmica de l'Ametlla, un dels pares de la Xarxa de Museus de Ceràmica de Catalunya

22 . Jul, 2010 a les 10:25 | 00:02:46
per gfigueres a La notícia del dia
2585 reproduccions
El passat divendres 16 de juliol el Museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar, el Museu de Ceràmica de Barcelona, el Terracotta Museu de Terrissa i Ceràmica industrial de la Bisbal, el Museu del Càntir d'Argentona i el Museu d'Esplugues de Llobregat (el Museu Can Tinturé-Museu de Ceràmica "La Rajoleta") van signar el conveni de creació de la Xarxa de Museus de Ceràmica. Aquest acord de col·laboració garantirà d'una banda la promoció conjunta d'aquests museus de ceràmica catalans. De fet ja s'està preparant una web i al setembre els museus ja comptaran amb tríptics on es trobarà la informació conjunta. També amb aquest acord es realitzaran intercanvis d'exposicions que ampliaran i enriquiran els museus.

D'altra banda, el conveni garantirà una distribució equitativa que la Generalitat atorgarà a diputacions, consells comarcals i consistoris per tal que arribin  els recursos a aquest xarxa de museus territorial.


Aquest conveni arriba gràcies al nou pla de museus que va realitzar el Departament de Cultura i Comunicació de la Generalitat el 2008 que va crear un nou marc favorable i al treball i constància dels museus en fer realitat aquest projecte.

"Al 2008 ens vam posar al capdavant de crear aquesta Xarxa de Museus de Ceràmica  de Catalunya. De fet, ja se n'han creat diverses com, per exemple, la Xarxa de Museus Marítims. Aquest conveni ens permetrà treballar conjuntament per tot el territori català", ens explica Emili Torné, Director del Museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar.

Per altra banda, recordem que, actualment, el Museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar compta amb una exposició de ceràmica feta per dones on es troben peces d'Espanya, Portugal i el Marroc. L'exposició es pot visitar fins al setembre, de dilluns a diumenge al matí, de 10:00 a 14:00h, i de 16:00 a 20:00h de la tarda .
També, a l'exposició Turisme-Cultura de la SCER es poden trobar peces del Museu que provenen d'arreu de la península ibèrica i estan vinculades a l'ús de l'oli.  Aquestes es podran visitar fins al 29 d'agost de 18:30 a 21:30h.


respostes a "El Museu de Ceràmica de l'Ametlla, un dels pare..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 1 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1008,09 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007