Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Jornada formativa del SEM a l'Ametlla de Mar

05 . Jun, 2014 a les 13:52
per gfigueres a La notícia del dia
2728 reproduccions
Prop de 300 membres de personal sanitari d'arreu de Catalunya visiten l'Ametlla de Mar per participar en aquesta jornada formativa centrada en els codis d'emergència.

Aquest divendres 6 de juny des del SEM (el Servei d'Emergències Municipals) es realitza una jornada formativa a l'Ametlla de Mar. Una jornada anual que enguany concentra al municipi prop de 300 membres del personal sanitari d'arreu de Catalunya.
"És un luxe que l'Ametlla de Mar pugui acollir aquesta jornada formativa que permetrà enfortir el lligam del municipi amb temes de salut i projectar-nos a nivell de tota Catalunya", explica Mari Carme Martí, regidora de Sanitat.
Per la seva part, Isaac Lucas, coordinador Territorial del Camp de Tarragona i de les TE del SEM subratlla que  "la jornada formativa se centra sobretot amb els codis d'activació d'emergències principalment ictus, infarts i politraumatismes. Per aquest motiu visitaran l'Ametlla un ampli espectre de professionals del sector sanitari".
Al llarg d'aquest divendres, de nou del matí a les sis de la tarda, es realitzaran diverses activitats formatives però també lúdiques. Així es realitzaran tallers i una gimcana on els professionals del sector posaran en pràctica alguns dels protocols a seguir en casos d'emergències.  Gran part de les xerrades s'han concentrat al Centre d'Interpretació de la Pesca (CIP).
Es presenta un sistema innovador per al rescat de persones

Amb motiu d'aquesta trobada, es presentarà per primer cop a Catalunya un innovador dispositiu per al rescat de persones en situació d'emergència vital, en el marc de la jornada formativa que el SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) organitza a l'Ametlla de Mar.

El nou dispositiu (a) és imprescindible protagonitzarà un taller teòric-pràctic amb l'objectiu d'instruir als professionals assistencials i de l'àmbit sanitari d'urgències i emergències sobre els avantatges i tècnica d'ús del mateix, que resulta ser un sistema molt més ràpid i segur que qualsevol de les tècniques d'extracció que s'apliquen fins ara.

El dispositiu, desenvolupat íntegrament per Master Tècnic Assistència, una empresa nacional amb vocació internacional, està fabricat amb una innovadora combinació de materials viscoelàstics que s'adapta a la fisonomia de la persona accidentada amb suavitat i, a la vegada, amb fermesa.

En entorns de difícil accés, actua com a dispositiu d'immobilització i d'extracció segura de l'accidentat. Redueix sensiblement la incidència i agreujament de les possibles lesions cervicals i medul·lars, ja que assegura una perfecta immobilització del lesionat.


respostes a "Jornada formativa del SEM a l'Ametlla de Mar"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 712,34 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007