Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Museu de Ceràmica, un poquet més aprop del seu entorn

17 . Nov, 2009 a les 16:10
2851 reproduccions
El museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar té la vocació natural d'estendre's al màxim per donar a conèixer els recursos històrics i culturals que guarden els seus murs. Per això ha establert contactes amb diferents municipis de les Terres de l'Ebre que han mostrat molt d'interès per acollir algunes de les col·leccions que puguin guardar relació amb la seva història. És el cas de l'exposició que es va celebrar a l'entorn de la catedral del vi a El Pinell de Brai. En aquesta població fa uns anys que s'organitza una fira al mes de juny on s'exposen productes artesans amb molta afluència de visitants. L'organització de la fira i el mateix ajuntament de El Pinell de Brai van sol·licitar la col·laboració del museu que va cedir una mostra d'objectes relacionats amb el vi de tots els centres terrissers de la península. La mostra, anomenada La ceràmica i el Vi, va tenir molta afluència de públic que va manifestar la seva admiració per les peces exposades i per com es duia a terme el procés de la fabricació del vi, la seva conservació, la regulació del mateix durant l'any i la seva distribució i comercialització. La peça central de l'exposició de més de 100 objectes va ser una gran gerra de 12.000 litres de capacitat per a líquid i 4 metres i mig de grandària.

Fira de l' Aiguardent

Un altre exemple d'aquesta vocació de mostrar-se més enllà de les seves portes és la col·laboració del museu amb l'ajuntament de Prat de Comte que va organitzar la Fira de l' Aiguardent els dies 10 i 11 d'octubre. El museu hi va col·laborar amb tot un reguitzell d'objectes per a l'obtenció d'aquest líquid com ara estris per a la destil·lació, conservació, transport, distribució i ingesta del mateix.

Terrissa de Portugal

D'altra banda, aquest estiu, el museu va cedir peces de la seva col·lecció una mica més a prop. En aquest cas no va haver de sortir del municipi perquè l'exposició sobre la Terrissa de Portugal era a la sala de la societat i s'englobava en una exposició més àmplia anomenada Cultura i Turisme que tots els estius des de fa 23 anys dona a conèixer tots els atractius culturals, turístics i gastronòmics de la població. Emili Torné, director del Museu de Ceràmica de l'Ametlla de Mar, explicava que és una molt bona notícia el que la gent d'arreu ens demani que participem en les seves activitats. A nosaltres ens fa molt de bé de cara a que és una espècie de campanya de tots els nostres actius, ja siguin estris o documents, que tenim dipositats i que ara marxen o ara surten i que es treballa amb ells perquè tothom els pugui visualitzar. Val a dir que el passat mes de abril el museu va adquirir aquesta col·lecció per ampliar el seu fons i tenir així completa la exposició de tota la Península Ibèrica. L'adquisició va ser possible gràcies a una donació de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. Durant tot l'estiu i fins el mes de desembre, tots els visitants del museu tenen la possibilitat de visualitzar aquesta exposició i distingir els més de vint-i-cinc centres terrissers mostrats.


respostes a "El Museu de Ceràmica, un poquet més aprop del s..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 769,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 96
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007