Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Els caçadors debaten sobre la repoblació del conill

15 . Jun, 2010 a les 13:20 | 00:02:52
per gfigueres a La notícia del dia
2883 reproduccions
Durant els darrers tres anys els caçadors de l'Ametlla de Mar han vist com la població de conills ha anat reduint-se paulatinament. La principal causa de mort del conill és la malaltia. A la primavera, la malaltia vírica i a l'estiu, la mixomatosi. I també els enemics d'oportunitat, gats i gossos assalvatgits i guineus. Tampoc ens hem d'oblidar dels herbicides i els nous cultius que afecten greument a aquest animal. Finalment, cal tenir en compte la pressió cinegètica, és dir, l'acció dels caçadors. La temporada de caça a l'Ametlla de Mar comença el segon diumenge d'octubre i acaba el primer diumenge de febrer. Els caçadors de la Cala tanquen la temporada tres setmanes abans de la data establerta oficialment per la Federació Catalana de Caça conscients de les mancances de l'actual població de conill.

Programa de gestió integral
A causa d'aquesta preocupació la societat de caça ha realitzat un programa de gestió integral que preveu criar el conill que, després, s'amollarà a l'Ametlla de Mar. D'aquesta manera no serà necessari portar-ne d'altres indrets i, el que és més important, s'immunitzarà als conills contra les malalties més habituals perquè crear un nucli d'alta densitat implica automàticament protegir-los enfront les malalties. El programa de gestió es va presentar el passat dissabte 12 de juny en el marc de la conferència sobre la repoblació del conill que va tenir lloc al Centre d'Interpretació de la Pesca. En explica alguns dels seus punts Jordi Cabré, veterinari i gestor cinegètic. "El programa de gestió integral consisteix primer en crear un nucli d'alta densitat de conills a una parcel·la d'una hectàrea on es concentren molts conills per a partir d'aquí poder fer repoblacions per tot el terme. Fer un control de depredadors, sobre tot del que són animals assilvestrats com són gossos i gats en col·laboració amb l'ajuntament i fer punts de cria i refugi de conills i fomentar els punts d'aigua i de menjar per tot el terme. I amb això esperem que augmenti la població de conills". Algunes d'aquestes mesures ja es van començar a implementar a l'octubre de l'any passat. Ara s'espera que d'aquí a tres anys el pla de gestió integral per a la recuperació de l'espècie, que s'ha d'aprovar a l'assemblea de socis del mes de juliol, comenci a donar resultats a mig termini, és a dir, aproximadament en tres anys.

Presència municipal
La ponència oberta per l'alcalde del municipi Andreu Martí va anar càrrec de Jordi Cabré, Pere López, biòleg de la Federació Catalana de Caça, Josep Mulet, president del coto de caça de Nulles i Ramon Alsina, president del coto de caça de Mont-Roig del Camp. També van assistir-hi caçadors de l'Ampolla i El Perelló, que pateixen la mateixa problemàtica que a l'Ametlla de Mar.


respostes a "Els caçadors debaten sobre la repoblació del co..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,53 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 160
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007