Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El consistori assumeix la inspecció i la sanció d'establiments públics

26 . Feb, 2010 a les 08:00
1821 reproduccions
Divendres 29 de gener va tenir lloc una reunió ordinària del ple de l'ajuntament en el que es va introduir un punt per la via d'urgència que feia referència a l'assumpció per part de l'ajuntament de l'exercici de les competències d'inspecció i sanció dels establiments oberts al públic, els espectacles públics i les activitats recreatives sotmesos a llicència municipal. Aquesta assumpció de competències es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, ERC i PP. Els socialistes es van abstenir.

En virtut de la normativa
La petició municipal es va fer en virtut de l'article 13.1.d de la Llei 11/2009 de 6/7/2009 que regula les competències municipals en aquesta matèria i disposa que li corresponen als ajuntaments en el supòsit que per acord del ple s'hagi acordat assumir-les. Aquest fet es deu comunicar als òrgans corresponents del departament competent en matèria d'espectacles públics i d'activitats recreatives. I així es va fer perquè prèvia a les festes de la Candelera, el 28 de gener, l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Andreu Martí, va mantenir una reunió amb Xavier Monclús, el nou cap de la regió policial de les Terres de l'Ebre, en la que també va participar el sots-inspector de la policia local, Francesc Siuraneta i alguns propietaris d'establiments per planificar la seguretat d'aquestes dades tan senyalades per al municipi. Va ser en el decurs de la reunió, on es va proposar al responsable de mossos que la nostra vila assumís l'exercici d'aquestes competències. Així, la Generalitat que és la que té atribuïdes aquestes competències pot delegar-les als ajuntaments que ho sol·licitin si acredita en els termes que la Generalitat estableix per reglament que tenen capacitat de gestió tècnica suficient per a exercir-les, com és el cas del nostre consistori.

Objectiu bàsic
L'objectiu bàsic d'aquesta assumpció es poder aplicar la normativa al respecte d'una manera rigorosa però no amb l'excés de cel que mossos han emprat en algunes ocasions, possiblement en base a un desconeixement de la realitat de la població i de les situacions específiques que es poden donar i que requereixen un tractament més proper que, tot i complir la legalitat, avaluï altres factors i previngui situacions conflictives. Andreu Martí, alcalde de l'Ametlla de Mar, ens explicava que “durant la reunió del dia 28 de gener, que va ser la definitiva després d'un seguit de contactes amb mossos, es va posar damunt de la taula que l'ajuntament pogués vetllar per la inspecció dels locals del municipi perquè s'havien produït moltes queixes perquè els establiments se sentien perseguits”. De fet, en els últims mesos mossos havien iniciat expedients sancionadors importants.

Normalitat en les activitats
Amb l'assumpció de competències, diu Martí, "el govern municipal vol que aquest tipus d'activitats es desenvolupin amb normalitat". Troben que no és correcte donar una llicència i a l'endemà posar una sanció i creuen que no és prioritari el fet d'inspeccionar, perseguir i vigilar perquè els propietaris, afegia l'alcalde, són els primers interessats en tenir el seu local en condicions i, si passa alguna cosa, se'ls ha de deixar un temps per normalitzar la situació.


respostes a "El consistori assumeix la inspecció i la sanció..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 706,98 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 150
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007