Màx: º C, mín: º C

En directe

Informatiu EMUTE

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple ordinari de gener introdueix dos punts per la via d'urgència a última hora

09 . Feb, 2010 a les 14:00
1807 reproduccions
Divendres 29 de gener va tenir lloc una reunió ordinària del ple de l'ajuntament en el que havia previst tractar tres punts dels anomenats en el llenguatge del polítics de pur tràmit en l'ordre del dia però als que finalment es van afegir dos punts més per la via d'urgència. Un feia referència a l'aprovació provisional de la modificació puntual del pla parcial d'ordenació del sector E Ribes Altes segona fase que va tirar endavant amb el vist-i-plau de tot el ple. I l'altra, tractava de l'assumpció per part de l'ajuntament de les competències d'inspecció i sanció dels establiments oberts al públic, espectacles públics i les activitats recreatives que es va aprovar amb els vots de l'equip de govern, ERC i PP. Els socialistes en aquest punt es van abstenir.

Conveniència dels dos punts
Joan Pere Gómez Comes, regidor d'Urbanisme, va defensar la conveniència de la introducció d'aquests dos punts. El de la modificació puntual del pla parcial d'ordenació del sector E Ribes Altes per les incongruències que presenta. I el de l'assumpció de competències d'inspecció i sanció perquè el consistori és el millor coneixedor de la realitat del poble i pot exercir la prevenció abans d'utilitzar sancions que de vegades poden ser abusives ens deia que “el Pla Parcial redactat per l'Incasol tenia moltes incongruències i després de fer una reunió de tots els veïns i veure quins eren els dèficits d'aquest pla i d'haver-lo consensuat i negociat amb la Comissió d'Urbanisme, el que hem fet ha estat corregir-los. També hem aprovat un tema molt important com és la inspecció i sanció que abans feien els mossos d'esquadra, poder fer-la des de l'ajuntament perquè ens van adonar que, tot i que nosaltres també farem d'inspectors i sancionadors però com que coneixem la realitat del poble ho farem amb un altre carisma".

D'acord amb la urgència
Ricardo Llaó, regidor del PP, també es va mostrar d'acord amb la introducció d'aquest dos punt a última hora. "Creiem que és oportuna aquesta assumpció perquè en les últimes setmanes s'ha produït un excés de cel que esperem que ara que s'encarregarà l'ajuntament es pugui arreglar i es faci les inspeccions de manera més pròxima i equitativa”. Antonio Espuny, portaveu dels socialistes al consistori, va recolzar la modificació puntual pel que fa a Ribes Altes però es va abstenir en el que respecta a l'assumpció municipal de les competències d'inspecció i sanció sobre establiments, espectacles i activitats recreatives. “Tenim seriosos dubtes que les autoritats locals tinguin comportaments correctes a aquest respecte. És una gran responsabilitat perquè qualsevol incidència que pugui haver-hi recaurà en l'ajuntament, no només en l'adjudicació de llicències sinó també en el control, cosa que abans requeia en la Generalitat".

Al·legacions per al GR-92
Els republicans van destacar del ple l'apartat de precs i preguntes, demanant al govern que acceptés les seves al·legacions pel que fa al GR-92. Montse Llambrich va dir que "hem fet el prec perquè s'admeten totes les al·legacions que el nostre grup presenta en el tema del Gr-92. Hem vist que l'equip de govern té una gran sensibilitat envers el medi ambient en el cas del cementiri nuclear i també pensem que hauria de mostrar la mateixa sensibilitat respecte a la nostra costa i una de les maneres de fer-ho és no introduir elements agressius en el GR-92”. D'altra banda, van recolzar al govern municipal donant el seu vot a favor als dos punts introduïts per via d'urgència.


respostes a "El ple ordinari de gener introdueix dos punts p..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 727,44 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007