Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar estudia les reformes necessàries per tal d'evitar reiterats danys dels forts aiguats sobhre la Zona Esportiva de l'Ametlla de Mar

19 . Nov, 2010 a les 14:59
per admin a Esports
1553 reproduccions
Joan Pere Gómez, Regidor d'Esports, i Jaume Bertran, Enginyer dels Serveis Tècnics de l'Ajuntament estudiant les mesures necessàries per al tractament de les aigües pluvials.


Arran dels aiguats del passat mes de setembre amb les més que conegudes afectacions de la pluja en diferents indrets de L'Ametlla de Mar, la nova Zona Esportiva Municipal de L'Ametlla de Mar on actualment s'hi troben ubicats el Camp de Futbol, les Pistes de Tennis i el Complex Esportiu amb Piscina Coberta, Sales Esportives i Pistes de Pàdel no s'escapa de les conseqüències negatives que comporta l'acumulació d'aigües pluvials als més de 5.000 m2 de la superfície del camp de futbol, de base asfàltica no drenant i de l'aigua que no aconsegueix absorbir el terreny i que afecta de manera important als edificis de vestidors i serveis tant del camp de futbol, com de la piscina coberta.


Per tal de resoldre l'actual situació, els Serveis Tècnics de l'Ajuntament, acompanyats pel Regidor d'Esports, Joan Pere Gómez Comes, es desplaçaren als terrenys de la Zona Esportiva Municipal per tal d'estudiar les mesures correctores necessàries. Joan Pere Gómez comentava "el fet de canviar garriga per asfalt comporta la disminució dels terrenys amb capacitat d'absorbir aigua i això ens obliga a tenir en compte les vies d'evacuació necessàries per a reconduir aquesta aigua per tal que no ens afecti les instal·lacions".


Després del seu estudi les actuacions a realitzar a tal propòsit són les següents:
La millora de l'evacuació de les aigües pluvials a la Zona Esportiva Municipal està plantejada en base a 3 àmbits d'actuació:

1.- Espai exterior del Camp d'Esports i Piscina Coberta.

2.- Drenatges propis del Camp d'Esports.

3.- Edifici de vestidors i serveis del Camp d'Esports.1.- Espai exterior del Camp d'Esports i Piscina Coberta.


Es pretenen interceptar les aigües pluvials que discorren per superfície i que s'acumulen a l'esplanada de darrera la Piscina Coberta i que també es canalitzen cap al Camp d'Esports. Es realitzarà un primer punt d'intercepció al costat de les Pistes de Tennis a l'alçada del Camp d'Esports mitjançant la col·locació d'una reixa. L'aigua recollida serà canalitzada mitjançant un col·lector de nova construcció fins al seu punt natural de desguàs. El segon punt d'intercepció es realitzarà també a l'alçada de les Pistes de Tennis però pel costat est, al costat del camí existent. Es pretén evitar que les aigües que discorren per la superfície, en aquest cas no entrin dins la parcel·la de la Zona Esportiva Municipal afectant a les Pistes de Pàdel i a la Piscina Coberta. Per tal de garantir que les aigües pluvials segueixin el seu curs natural es preveu la construcció d'una vorada de construcció paral·lela al camí existent a l'est de la parcel·la. Per a major seguretat per a les instal·lacions de la piscina coberta i per tal d'evacuar l'aigua que s'acumula a l'esplanada de dalt de la mateixa hi ha previst disposar dues reixes interceptores que es connectaran al col·lector de pluvials construït durant les obres de la Piscina Coberta.


2.- Drenatges propis del Camp d'Esports.Per a la millora del drenatge del Camp d'Esports de Gespa Artificial i evitar l'entrada d'aigua a l'edifici de vestidors i serveis s'ha previst les següents actuacions:


a) Col·locació de reixes interceptores de protecció a l'alçada de les escales d'accés als vestidors i/o sortida al camp; l'aigua interceptada serà conduïda mitjançant un col·lector de nova construcció fins al nou col·lector que es construirà a l'exterior del Camp d'Esports.

b) Construcció de pous d'intercepció per a les canals perimetrals de drenatge pròpies del Camp d'Esports, amb funció de sobreeixidors en cas d'insuficiència de les mateixes. L'aigua sobreeixida serà canalitzada cap a les seves zones naturals de desguàs.


3.- Edifici de vestidors i serveis del Camp d'Esports.Millorar les condicions, capacitat de drenatge i impermeabilització de la coberta de l'edifici de vestidors i serveis del Camp d'Esports. Amb aquest objectiu s'habilitaran 5 baixants més i al mateix temps, es disposaran sobreeixidors de seguretat a la canal de coberta per tal d'augmentar-ne la capacitat de desguàs d'aigües pluvials, dirigint-les de forma controlada cap a l'exterior de l'edifici.
Per tal d'augmentar les garanties d'impermeabilització de la coberta, es tractarà la canal de desguàs amb pintura epoxi.
El conjunt d'actuacions previstes estan valorades en aproximadament 150.000 € i seran realitzades directament des de la Regidoria d'Obres i Serveis de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar amb la intervenció de personal procedent dels diferents Plans d'Ocupació aconseguits pel mateix Ajuntament.


respostes a "L'Ajuntament de l'Ametlla de Mar estudia les re..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,35 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 24
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007