Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El consistori modifica les ordenances sobre les llicències urbanístiques i l'impost de construccions

25 . Nov, 2009 a les 14:33
3118 reproduccions
L'ajuntament de l'Ametlla de Mar ha aprovat ja la modificació de les Ordenances Fiscals Municipals número 13 i 13 bis que regulen respectivament la taxa per a l'atorgament de llicències urbanístiques i l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO). Aquesta modificació afecta en concret els apartats de les ordenances que regulen la rehabilitació i la neteja de façanes dels habitatges i edificis.

Atorgament de llicències
Pel que fa a la taxa per a l'atorgament de llicències, s'elimina del tot i, pel que fa a l´impost de l´ICIO, s´aplica a partir d´ara una reducció del 95 % que és la màxima que permet la llei perquè en tractar-se d'un impost aquest no es pot eliminar del tot. Fins ara, quan un particular o una comunitat de propietaris d'un edifici demanava una llicència per a la rehabilitació o la neteja de façanes, havia de pagar un 2,12 % del pressupost d'obra en concepte de Taxa més el 2,5% del pressupost d'obra en concepte de l´impost de l´ICIO. Joan Pere Gómez Comers deia que "amb aquesta ordenança de façanes el que volem fer és que poquet a poquet La Cala estigui cada dia més bonica. Per això vam començar dient com havien de ser els materials i els colors. La fisonomia de La Cala del futur en definitiva. I perquè la gent pugui fer canvis sense tenir grans despeses econòmiques hem fet aquesta modificació. No volem que per falta de diners la gent s'estigui de fer canvis positius a casa seva. A més, també pensem que aquesta mesura pot suposar que hi hagi més feina per a algunes empreses, fet que creiem molt necessari en aquests moments". Així, en aquests moments, els que vulguin fer obres de neteja i rehabilitació de façanes no pagaran res de taxa i se´ls bonificarà en un 95 % el que haurien de pagar d´Impost d´ICIO.

Modificació per unanimitat
Aquesta modificació es va aprovar durant l'últim ple de l'ajuntament de forma unànime i és una de les mesures amb les que el consistori vol contribuir a dinamitzar l'economia de la població en temps de crisi econòmica.


respostes a "El consistori modifica les ordenances sobre les..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,58 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 138
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007