Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició migdia

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Telecentre acull la jornada de Programari lliure que organitza la UOC

10 . Nov, 2009 a les 07:30
1112 reproduccions
Divendres 6 de novembre va tenir lloc al Telecentre de l'Ametlla de Mar la Jornada Divulgativa de Programari Lliure de les Terres de l'Ebre 2009 que ha organitzat la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) als diferents centres de suport que hi disposa a les nostres comarques. La participació a les jornades és totalment gratuïta i els assistents reben material didàctic i divulgatiu de programari lliure. Rosa Maria Sòria, professora d'Informàtica al Telecentre de l'Ametlla de Mar ens explicava què és el programari lliure. “És tot el programari que es pot utilitzar i modificar sense restriccions i que es pot redistribuir en versions modificades. Són programes que existeixen a la xarxa gratuïts però no pirates, versions que han estat fetes per persones i entitats sense cap ànim de lucre i s'han distribuït dins de la xarxa perquè tothom hi pugui accedir, modificar-los i utilitzar-los sense haver de pagar un cost”.

Webs en promoció

Aquests programes es poden trobar a un seguit de webs que promou la Generalitat de Catalunya mitjançant la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de Coneixement perquè és aquesta administració perquè s'encarrega de fer les conversions i les actualitzacions necessàries perquè aquests programes i les eines que hi disposen estiguin en català. Al Telecentre, Rosa Maria Sòria va aclarir als assistents què és el programari lliure, les diferències entre aquest i els programaris comercial i de pagament, explicarà on és pot descarregar, per exemple, un antivirus, el paquet integrat Microsoft, un navegador d'Internet. També va fer una demostració pràctica sobre com utilitzar les eines per descarregar aquests programes, va ensenyar a instal·lar-los i es van provar.

Multimèdia a Amposta

Dissabte hi havia una segona jornada a Amposta sobre multimèdia i programari lliure amb l'assistència de Pedro Lorente, director tècnic de la infraestructura de l'Anella Cultural de Catalunya de la Fundació i2cat, que dissertarà sobre eculture, i també assistiran Carlos Casado i César Córcoles, professors del Grau en Multimèdia de la Universitat Oberta de Catalunya que parlaran sobre les avantatges i inconvenients de la multimèdia i del programari lliure. Els altres telecentres de les comarques ebrenques que hi col•laboraven són l'Infocentre Santa Bàrbara, el Telecentre La Sènia, el Telecentre Baix Ebre, el Telecentre Terra Alta, el Telecentre d'Amposta i el Telecentre La Ribera d'Ebre.


respostes a "El Telecentre acull la jornada de Programari ll..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 1062,03 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 211
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007