Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Grup Balfegó denuncia que la flota canària amaga part de la seva pesca de túnids per demanar un augment de la quota

24 . Mar, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1715 reproduccions
Confrontació entre el Grup Balfegó i la flota de les Canàries arran d'un nou repartiment de la quota espanyola de pesca de tonyina roja que beneficiaria la pesqueria canària. Mentre l'increment general per al 2017 està previst en el 20%, com estipula l'ICCAT, els tonyinaires canaris augmentarien la quota un 35%, amb una concessió de 189 tones de les més de 4.200 tones que li corresponen a l'estat espanyol.

El grup tonyinaire de l'Ametlla de Mar ha assegurat que la flota canària amaga la pesca de 10.000 tones de túnids en la seva reclamació per augmentar la seva quota de tonyina roja. Segons Balfegó, les empreses pesqueres canàries han doblat les seves captures de túnids des del 2008, de 4.000 a 10.000 tones, i han triplicat la seva quota de tonyina roja, de 65 a les 189 tones actuals –un 5% del total estatal–.

En canvi, expliquen, la resta de flotes de l'Estat amb drets històrics reconeguts per pescar tonyina roja, i que no pesquen altres espècies de túnids, estan capturant actualment un 21% menys que fa 9 anys per garantir la sostenibilitat d'aquesta pesqueria. Per això, acusen la flota de les Canàries de tenir «un interès nul per contribuir a la recuperació de l'espècie i per assumir els costos de reestructuració».

Balfegó ha defensat que les acusacions rebudes per fer «pesca industrial», són «afirmacions populistes» de les confraries de pesca canàries, que demostren «un profund desconeixement sobre aquesta pesqueria». Balfegó demana que no es vulneri per interessos polítics «la seguretat jurídica de les empreses amb drets històrics sobre la pesca d'aquesta espècie de túnids».

El grup tonyinaire de l'Ametlla de Mar ha demanat al govern espanyol que analitzi «objectivament» la «buidesa» de la petició de la flota canària «que mai ha pogut demostrar» els seus drets històrics per pescar tonyina roja, més enllà del repartiment actual de la quota. Recorda que el repartiment de quotes de la tonyina roja es va fer «sota el mateix rigor i els mateixos criteris» que el d'altres espècies.

A més, han recordat al govern espanyol que les quotes estan repartides d'acord amb la documentació aportada per les flotes que van poder legitimar les seves captures històriques i que el procés va ser «transparent i consensuat», complint amb la Llei de Pesca, i creuen que modificar-lo «suposaria una greu irregularitat i una actuació al marge de la legalitat».


respostes a "El Grup Balfegó denuncia que la flota canària a..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,06 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 96
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007