Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

70 famílies en risc d'exclusió residencial de l'Ametlla de Mar han rebut ajuts durant el 2016

01 . Mar, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1712 reproduccions
L'Ametlla de Mar ha rebut durant l'any passat 70 resolucions favorables en ajuts, per garantir el dret a l'habitatge a les persones que, malauradament, pateixen situacions de pobresa. En total, l'Oficina Comarcal d'Habitatge del Consell Comarcal del Baix Ebre ha gestionat, durant el 2016, 425.000 euros en concepte d'ajuts a famílies de la comarca en risc d'exclusió residencial.

Els ajuts es gestionen a través del servei de borsa d'habitatge de la institució comarcal. L'any passat, van incrementar un 5,60% els expedients d'ajuts al lloguer, als municipis de la comarca. De mitjana, l'ajuda s'ha situat en prop de 130 euros mensuals per família.

De les 339 sol·licituds de prestacions per al pagament del lloguer tramitades a la comarca, 123 van ser renovacions i 216, nous perceptors. Del total de sol·licituds, 288 van comptar amb resolució favorable, el 85%. La resta, no van ser favorables, degut principalment a una millora econòmica o bé, per falta de documentació.

L'Ametlla de Mar se situa al segon municipi de la llista que més ajuts ha tramitat de la comarca amb 70 resolucions favorables. L'encapçala Roquetes amb 111 tramitacions, en tercera posició Deltebre, a força distància, amb 39, l'Aldea amb 27 i el Perelló amb 14.

La regidora de Benestar Social de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, i consellera de Qualitat de vida, Polítiques d'ocupació i Sanitat del Consell Comarcal del Baix Ebre, Mayte Puell, explica que «no són xifres alarmants. Ser el número 2 pel que fa a la petició d'ajudes obeeix exclusivament a l'índex de població».

També en la línia d'adaptar-se a la realitat social i econòmica, durant els darrers tres anys el Consell Comarcal ha assumit una nova responsabilitat directament relacionada amb l'habitatge: l'Ofideute. Es tracta d'un servei d'intermediació voluntària entre deutors hipotecaris i les respectives entitats financeres amb l'objectiu d'arribar a un acord i evitar els desnonaments.

Actualment, segons ha apuntat Puell, l'Oficina Comarcal d'Habitatge té en tràmit un total de 6 expedients, «però les sol·licituds estan anant en augment». La finalitat principal de l'Ofideute és «rebaixar les quotes hipotecàries, entregar l'habitatge en dació en pagament, o bé negociar períodes de carència, perquè els usuaris puguin fer front als deutes que en el seu dia van signar a l'escriptura».

En aquesta línia, el passat plenari de l'ens comarcal va donar el vistiplau a les bases reguladores per a l'atorgament d'ajuts d'urgència social sobre pobresa energètica relatius a subministraments compresos entre els mesos de gener del 2016 i juny del 2017. Cada persona o família podrà presentar una sol·licitud d'ajut amb un import màxim de 1.200 € per any.


respostes a "70 famílies en risc d'exclusió residencial de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,92 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 140
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007