Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tarragona és la demarcació on es va reduir més la mortalitat a les carreteres el 2016 malgrat l'accident de Freginals

08 . Feb, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1871 reproduccions
Tarragona va ser l'any passat la demarcació catalana on es va reduir més el nombre de víctimes mortals –un 28% menys que el 2015– i els accidents de trànsit mortals –un 38% menys–. Segons el balanç del Servei Català de Trànsit, el 2016 es va tancar amb 48 persones mortes en 34 sinistres al Camp i l'Ebre.

L'accident de Freginals marca el balanç de la sinistralitat del 2016 a les carreteres de la demarcació de Tarragona. Malgrat les 13 persones mortes i 36 ferides en aquest únic sinistre, la demarcació va assolir l'any passat la reducció més gran de Catalunya en mortalitat i accidents de trànsit mortal respecte el 2015.

Per vies, destaca la progressiva reducció de la sinistralitat a l'N-340 amb 7 morts el 2016, enfront dels 16 del 2015 i els 23 del 2014. La directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, ha constatat que, malgrat la disminució de la mortalitat a l'N-340, les set víctimes mortals en aquesta via «encara són moltes».

Domènech ha atribuït la reducció a les accions impulsades per Trànsit i els Mossos d'Esquadra el setembre del 2015 amb la instal·lació de cons per evitar avançaments, més patrullatges i més radars mòbils, així com a la construcció de rotondes i la senyalització d'una doble línia contínua per part de Foment.

Tot i això, la directora s'ha mostrat partidària de trobar una solució «acordada i global» a les demandes del territori per resoldre els problemes de «sinistralitat greu» i de mobilitat a l'N-340. Domènech ha assegurat que «s'està avançant en una sèrie de peticions que s'han traslladat al Ministeri de Foment» i que les accions es podrien aplicar de forma gairebé «immediata».

Un total de 48 persones van perdre la vida el 2016 en accidents de trànsit a la demarcació, 19 menys que l'any anterior, quan se'n van registrar 67 –un 28,4% menys–. En concret, al Camp hi va haver 22 morts i, a l'Ebre, 26. Pel que fa als accidents mortals, es va passar de 55 sinistres a 34, un 38,2% menys.


respostes a "Tarragona és la demarcació on es va reduir més ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 694,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007