Màx: º C, mín: º C

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'any passat els caleros van dipositar 17 tones de tèxtil usat als contenidors d'Humana

15 . Feb, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1550 reproduccions
La fundació Humana ha recollit 17 tones de tèxtil usat a l'Ametlla de Mar el 2016, concretament 17.221 kg. Aquesta xifra representa un augment del 13,16% respecte a l'any anterior, on se'n van recollir 15.218 kg, i de prop d'un 15% respecte a 2014. Actualment, Humana té instal·lats sis contenidors ubicats en lloc de fàcil accés, arreu de la població.

Els ciutadans hi dipositen la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen i als quals se'ls pot donar una segona vida. És un servei gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus sòlids urbans.

Des d'Humana, fan una valoració molt positiva de la recollida de l'any passat a la població. «Recollir més tones de roba ens fa estar satisfets. És una tendència generalitzada a tot el territori, tant de les Terres de l'Ebre com a tot Catalunya, on l'any passat hem augmentat tota la recollida de roba» explica Joan Carles Montes, responsable de comunicació.

Tal com apunten des de la fundació, les causes d'aquest increment són una major consciència mediambiental per part de la ciutadania, així com un clar interès per promoure-hi un model d'economia circular que perllongui la vida del tèxtil. A més, diuen, que els ciutadans aposten per donar-li una segona vida a la roba usada gràcies a l'esforç que fan per dotar-la d'una finalitat social.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo és organització que promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l'Àfrica, Amèrica Llatina i l'Àsia, i també d'ajuda local al territori més proper. Enguany celebra el seu 30è aniversari, havent aconseguit que es reutilitzin 28 milions de peces de roba a tot Espanya.


respostes a "L'any passat els caleros van dipositar 17 tones..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 675,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 177
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007