Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'alcalde marca les línies bàsiques de la gestió municipal pel 2017, i destaca l'obertura de la residència com a prioritat

03 . Gen, 2017 a les 11:00
per drodriguez a La notícia del dia
2108 reproduccions
L'alcalde de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni, ha fet un resum de les previsions i reptes que afronta la institució de cara a l'any 2017 que acabem de començar. Conscient de les dificultats que impliquen les herències econòmiques i urbanístiques, Gaseni veu prou motius perquè el 2017 sigui «esperançador i hi hagi grans notícies».

Tot i recordar que les dificultats són màximes en matèria econòmica, l'alcalde considera que, en els darrers mesos, l'esforç de l'Ajuntament per recuperar la imatge exterior s'ha vist millorada, amb la disminució dels períodes d'impagament a proveïdors i organismes, donant mèrit a la gestió del dia a dia, afectada pel cúmul de sentències judicials contràries al consistori.

Entre les prioritats de l'equip de govern de cara a enguany, Gaseni ha destacat quatre eixos bàsics: la posada en funcionament de la residència per a la gent gran, la recuperació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), el projecte de recuperació del port natural de l'Estany i l'impuls de diversos temes de caràcter econòmic, cultural i turístics lligats a la mar.

Pel que fa a la residència, s'espera que aquest sigui un any definitiu per a la seva posada en marxa. Segons l'alcalde, «a manca d'una pròxima reunió amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, és el principal objectiu pel 2017. Hem tingut converses amb la Generalitat i es busca un concert econòmic que permeti obrir l'equipament, que seria important per a la dinamització econòmica i la creació de llocs de treball».

Un altre dels focus de l'esforç municipal pel 2017 anirà centrat a desencallar la suspensió del POUM del 2010 després de les sentències judicials del Tribunal Suprem que van deixar-lo sense efecte. «Ja s'està treballant en el text refós i està en mans de la Generalitat acabar amb l'actual paràlisi. Considerem fonamental la represa de l'activitat urbanística, sobretot per la seva afectació als sectors relacionats amb la construcció», ha destacat l'alcalde.

En relació al projecte de recuperació del port natural de l'Estany, Gaseni considera que podrien licitar-se les obres ben aviat i quedar enllestides abans de Setmana Santa. Un projecte, assegura, que es durà a terme conjuntament amb l'impuls de la zona comercial del port pesquer, just al costat del CIP –l'antiga Confraria de Pescadors– i la millora del passeig del port.

Per últim, el batlle ha parlat de la mar com un vincle estretament lligat a diverses accions impulsades per l'Ajuntament en els àmbits turístic, cultural i econòmic. Per una banda, el centenari de l'enfonsament del 'Correu' i altres vaixells davant de la costa calera, i per l'altra la inversió en projectes vinculats a la mar mitjançant les aportacions del Grup d'Acció Local (GAL) 'Mar de l'Ebre'.


respostes a "L'alcalde marca les línies bàsiques de la gesti..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 797,72 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007