Màx: º C, mín: º C

En directe

Tu tries amb amb Fini Llaó

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El govern municipal aposta per fer un nou text refós que acati les sentències del Suprem per evitar un nou POUM

19 . Ago, 2016 a les 15:50
per drodriguez a La notícia del dia
1799 reproduccions
Un centenar de persones, entre els quals afectats dels gremis relacionats amb l'urbanisme, així com l'equip de govern i els assessors urbanístics de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar, es van reunir aquest dijous al vespre en una reunió informativa on el govern municipal va deixar clara la postura que opten per desencallar la situació urbanística local arran de les dues sentències del Tribunal Suprem que han deixat «sense efecte» el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del 2010.

El consistori no té cap intenció de refer de nou tot el POUM, ara per ara, i creu que la solució passa per la presentació d'un nou text refós que acati les sentències. En paraules de l'alcalde, Jordi Gaseni, que va dirigir l'assemblea informativa, consideren que aquesta és l'opció «menys dolenta» perquè la redacció d'un nou Pla Urbanística suposaria la suspensió de llicències urbanístiques i la paralització de l'urbanisme local durant anys.

Aquesta segona opció, és la que veu amb bons ulls la direcció general d'Urbanisme i que, en canvi, descarta l'Ajuntament. És per això, que en la pròxima reunió amb Urbanisme –prevista a inicis de setembre– el consistori comunicarà la voluntat de tramitar un nou text refós que inclogui les irregularitats formals denunciades pel Suprem amb la finalitat que el POUM torni a ser vigent en un termini d'entre cinc i set mesos.

Una de les preocupacions mostrades pels presents a la reunió va ser la de l'atorgament de llicències en aquest període, fins que no estigui vigent el Pla Urbanístic del 2010 novament. Des del govern es va explicar que les llicències que s'ajustin al Pla General de l'any 1992 podran concedir-se igual, donat que és pel plantejament que actualment es regeix la població després de la suspensió del POUM, i les llicències referents al pla del 2010 podran tirar endavant un cop torni a ser vigent. Ara bé, en sectors com Tres Cales 1a fase o Calafat les llicències no es podran atorgar.


respostes a "El govern municipal aposta per fer un nou text ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

  • No hi ha descàrregues disponibles en aquest moment.

Relacionats

Tags

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 705,30 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 137
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007