Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Exposició Artquatic

12 . Ago, 2015 a les 14:27
per fcallau a La notícia del dia
1675 reproduccions
Dissabte s'inaugura Artquatic, la primera exposició fotogràfica submergida a sota de l'aigua
Fins el 23 d'agost el Castell de Sant Jordi acollirà una tria de les imatges subaquàtiques captades per Quim Abadia en els més diversos i exòtics indrets d'arreu del món.

Dissabte al matí tindrà lloc al Castell de Sant Jordi d'Alfama, a l'Ametlla de Mar, la inauguració peculiar d'una exposició de fotografia subaquàtica. Artquatic és una mostra de fotografies que el seu autor, Quim Abadia, ha fet en paradisos submarins de diverses parts del món, però el que més sorprèn d'entrada d'aquesta exposició és que el mateix dissabte dia 15, dia de la inauguració, es podrà contemplar una part d'aquesta exposició sota l'aigua i envoltada d'un entorn subaquàtic.
Encara per determinar si finalment serà a la platja de Sant Jordi o la de Cala Vidre, els que vulguin es podran equipar amb ulleres i tub i, practicant l'snorkel, podran contemplar sota l'aigua les fotografies entre les 12 i les 6 de la tarda. Segons Eli Bonfill, de l'entitat organitzadora Plàncton Divulgació i Serveis Marins, "en principi l'exposició estava pensada per veure-la bussejant amb la idea que la gent pogués iniciar-se al busseig d'una manera amena, fora del que és habitual , mentre veien aquests panells a l'interior d'una piscina. Aquí, com que estaran a poca fondària, es poden veure perfectament practicant l'esnorkel, ja que són panells grans. Segur que ens quedem bocabadats".
La mostra ideada inicialment per ser exhibida en piscines, visita per primer cop el mar. Des de la seva primera exhibició l'any 2009 ha estat visitada per més de 3000 persones sota l'aigua i ha recorregut 55 pobles de la província de Lleida i diferents ubicacions del Pirineu. A més, ha estat en diferents indrets de l'estat com Madrid, on s'han exhibit la totalitat de 14 obres de gran dimensions 1,5mx1,2m pertanyents a diferents indrets del món on l'autor ha estat fent fotos, com Sudàfrica, Egipte, Moçambic, Maldives, Tailàndia, Mèxic,... i, per suposat, una mostra representativa de les diferents espècies de la Mediterrània que també formen part de la col·lecció d'aquesta galeria d'art submergida.
Artquatic és la primera exposició fotogràfica submergida mai realitzada. Ideada i presentada l'any 2007 pel seu creador Quim Abadia, com projecte final dels seus estudis de Belles Arts. Va servir per fusionar les seves dues grans passions, l'ensenyament del busseig i la imatge subaquàtica. Instructor de busseig des de 1995 i fotògraf subaquàtic des d'una mica abans, ha destacat en nombrosos certàmens fotogràfics i ha col·laborat en publicacions internacionals. Actualment continua ensenyant a bussejar a les aigües de l'Ametlla de Mar amb el Club de Busseig Artquatic de Lleida i combina la foto amb els vídeos subaquàtics per fer partícip a la gent d'aquesta passió.
Fins al dia 23 d'agost la mostra es podrà visitar a l'interior del castell de Sant Jordi.
 


respostes a "Exposició Artquatic"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 280,80 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007