Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'Institut Mare de Déu de la Candelera únic a les Terres de l'Ebre on es podrà cursar el Batxillerat en francès

30 . Mai, 2014 a les 09:40
per gfigueres a La notícia del dia
2772 reproduccions
Els alumnes de l'institut Mare de Déu de la Candelera de l'Ametlla de Mar es podran treure el batxillerat també en francès, facilitant-los-hi així l'accés a qualsevol universitat de França.
Dijous dia 29 de maig es va presentar al Centre d'Interpretació de la Pesca el projecte Batxibac, oferta de batxillerat de currículum mixt, el qual s'aplicarà a partir del curs vinent a 28 centres de secundària de Catalunya, essent el de l'Ametlla de Mar l'únic centre adherit a les Terres de l'Ebre.
L'Institut Mare de Déu de la Candelera, a partir del curs vinent, podrà oferir la doble titulació del Batxillerat. És a dir, els alumnes que ho desitgin podran cursar qualsevol dels Batxillerats que es poden fer al centre calero en francès.
Aquesta doble titulació l'ha atorgat el Departament d'Ensenyament de la Generalitat després que fa tres anys el Ministeri d'Educació espanyol i el de la república francesa arribessin a un acord marc, que ja ha permès aquest any que sis centres i més d'un centenar d'alumnes optessin per aquesta llengua.
Des del Departament d'Ensenyament s'ha valorat la tradició del centre d'oferir l'ensenyament de la llengua francesa i la implicació en projectes educatius europeus.
Antoni Martí, director Territorial dels Serveis del departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya a les Terres de l'Ebre, explicava que, "és un acte molt important, ja que l'Ametlla tindrà una segona singularitat a les Terres de l'Ebre. Per una banda, té l'Escola Nauticopesquera, que és una singularitat a nivell de Catalunya, que tants bons resultats està donant  i que dona prestigi i fama al Departament d'Ensenyament i a l'Ametlla. Ara també tindrà una nova singularitat, el Batxibac que s'ha atorgat per petició pròpia de l'Institut i que només tindran 28 instituts a Catalunya i cap més al territori".
Per a l'Ajuntament és important oferir serveis adaptats a les necessitats d'una llengua, que utilitzen un de cada tres turistes que visiten l'Ametlla de Mar. Andreu Martí, alcalde de la població explicava que, "aquest és un dia molt important per La Cala, ja que apostar per la formació, per l'especialitat i per l'educació i que puguem tindre aquesta línia de batxillerat en francès, per a nosaltres és vital. Aquest és un dia que la comunitat educativa recordarà com a protagonista. Avui l'Ametlla de Mar té una activitat econòmica de la qual el 75% del seu PIB ve del sector serveis i turisme. És una aposta clara de cap on volem anar, però només és possible si tenim una bona formació, una bona educació i aspectes com els d'avui són vitals".
Xavi Sanchez, director de l'INS Mare de Déu de la Candelera, va explicar que la gestació del batxibac de l'Ametlla ve donada per una tradició de la llengua francesa al nostre institut. Segons Sánchez, "ja al curs 93-94 quan tots els alumnes sortien de l'escola només amb estudis d'anglès, vam fer una proposta al Departament d'incloure una matèria optativa per incloure dos hores de francès a 1r de BUP. Des de llavors aquesta tradició s'ha traduït en matèries optatives, crèdits variables i molts programes internacionals i molta relació amb instituts francesos. Això ha estat en part gràcies a la implicació del professorat".
Els objectius d'aquest projecte tenen com a objectiu integrar continguts propis de batxillerat i específics pel coneixement de la llengua, literatura i la història francesa, l'accés de ple dret a la universitat de diversos països, entre ells França i afavorir la mobilitat dels estudiants europeus. Per poder-se acollir a aquesta proposta, els alumnes han de tenir com a mínim el B-1 en llengua francesa. A més, a les hores lectives s'hi podran afegir experiències com les de fer pràctiques en empreses franceses, l'intercanvi d'estades d'alumnes d'un mínim de dos setmanes o períodes de voluntariat amb entitats franceses.


respostes a "L'Institut Mare de Déu de la Candelera únic a l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 808,28 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007