Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Protecció Civil demana que s'extremin mesures davant l'alt risc d'incendis

12 . Jul, 2013 a les 15:18
2456 reproduccions
Demana que es respecti la prohibició de cremar restes agrícoles fins a l'octubre i sobre tot cura en barbacoes i rostides als habitatges i jardins de les urbanitzacions.
L'elevat risc d'incendi en temporada d'estiu ha portat a la Regidoria de Governació mitjançant la secció municipal de Protecció Civil ha recomanar als ciutadans ha aplicar totes les mesures de prevenció i protecció possibles.
Des de Protecció Civil ha l'Ametlla de Mar s'està treballant per informar als ciutadans i tenir preparats plans d'actuació davant possibles incendis, un fet habitual en els mesos de més calor i sequera. Segons explica Miquel Alonso, responsable de Protecció Civil a les Terres de l'Ebre, "Estem en una època en la que venim de sequeres i els ajuntaments tenen una tasca important en la divulgació de mesures de prevenció. Els ajuntaments tenen els seus propis manuals d'intervenció".
Sobre tot s'insisteix en que es respecti la prohibició de fer foc en rústica i cremar restes agrícoles als camps fins al 15 d'octubre, donat que aquesta es una de les causes més habituals quan es produeix un incendi forestal per negligències, les quals arriben al 40% del total, i més en zones com el terme municipal de l'Ametlla de Mar on el vent sempre bufa fort.
Pel que fa a les zones de principal risc, es destaquen les zones forestals en rústica i les urbanitzacions, on cal prendre mesures màximes, sobre tot, quan es fan barbacoes i rostides de carn als jardins. Tal com explica Àngel Martí, tècnic Municipal de Protecció Civil i Emergències, "una de les causes que més petits brots d'incendi ens crea en rústica i urbanitzacions són les rostides a les barbacoes. La gent no s'assegura de que les cendres i les brases estiguin ben apagades i les llença fora de les parcel·les o als contenidors en zones rústiques, i s'escampa el foc".
Des de Protecció Civil a l'Ametlla de Mar darrerament s'han efectuat diverses actuacions en la prevenció, amb les aprovacions de l'INUNCAT, el Pla d'Actuació en actes lúdics, el Pla Bàsic d'Emergències o la revisió del PENTA i s'ha presentat a la Generalitat per a la seva aprovació el pla d'actuació per a correfocs i actes pirotècnics.


respostes a "Protecció Civil demana que s'extremin mesures d..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 734,75 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 108
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007