Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'antena del CEIP es trasllada

22 . Set, 2010 a les 12:48 | 00:02:31
per otomas a La notícia del dia
1805 reproduccions
Després de molt de temps de polèmica sobre els suposats perjudicis per a la salut dels nens que l'antena de telefonia mòbil de Telefónica Móbiles SA que hi ha a l'escola Sant Jordi pot provocar i que en alguns moments ha dut a posar en marxa iniciatives com la recollida de signatures per part dels pares per treure-la, finalment, l'antena es trasllada a l'antic aparcament de camions que hi ha entre la via del tren i l'autopista AP-7. La seva posada en funcionament serà efectiva quan es col·loqui la infraestructura tècnica necessària per donar cobertura als usuaris. De moment, s'ha col·locat la torre que després s'ha d'instal·lar a la xarxa elèctrica. Mari Carme Martí, regidora d'Educació, ens donava la seva opinió sobre el trasllat. "Com a regidora d'Educació, estic satisfeta perquè després de molt de temps de treballar pel trasllat de l'antena, finalment aquest s'ha produït. Crec que la zona educativa, amb tant de crios, hi ha el perill que caiguin, que s'enfilin o que preguin mal amb aquesta torres de ferro. El trasllat és un gran triomf per a l'equip de govern que allunya aquest perills de la zona educativa. Des de l'equip de govern es mirarà de acontentar tothom que és el que normalment intentem fer. Ara per ara, les mares i pares poden estar tranquils perquè no tenim l'antena a l'escola". Per la seva banda, Yolanda Capistros, secretària de l'AMPA, es mostrava satisfeta amb aquest canvi d'emplaçament. "Et parlo com a representant de l'AMPA però també a nivell personal. Crec que és una iniciativa que s'havia d'haver pres ja fa molt de temps perquè és un perill per als nens i també per a la gent que viu al voltant. Els representants dels pares a l'AMPA i també els propis pares ens hem involucrat, hem lluitat i hem recollit signatures perquè canviar l'emplaçament de l'antena. Estic mot contenta".

A 100 metres de les cases
L'antena se situa a 35 metres de la via del tren i a aproximadament a uns 100 metres dels habitatges més propers, que són distàncies 10 vegades superiors a les que marquen les disposicions del Decret 148/2001 d'ordenació ambiental de les instal·lacions de radiocomunicació de la Generalitat per evitar que l'emissió de les ones afecti el camp magnètic de les persones. Aquesta normativa de radiocomunicacions diu que en antenes de potència radiada inferior a 100W no cal la preservació de cap distància de seguretat especial i que en antenes de potència menor a 1000W s'han de separar en la direcció de màxima emissió de l'antena, mínim 10 metres. L'antena que ara se situa a l'aparcament ha estat dissenyada per a una potència inferior a 100W i, per tant, ha de complir aquests 10 metres de separació, la qual cosa fa amb escreix. En aquest cas l'emissió de radiacions és inferior als 100W. Per això no caldria cap separació. Així, s'entén que la seva instal·lació no ha de provocar cap problema a la salut dels veïns. Tanmateix, la companyia explotadora ha emès una carta de compromís per mantenir les instal·lacions en perfectes condicions.
respostes a "L'antena del CEIP es trasllada"

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 689,32 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 2515
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007