Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El ple extraordinari aprova la verificació del Text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal

17 . Set, 2010 a les 15:09 | 00:04:16
per gfigueres a La notícia del dia
2788 reproduccions
Dijous 16 de setembre va tenir lloc una reunió extraordinària del ple de l'ajuntament en la que van destacar dos punts en l'ordre del dia. D'una banda l'encàrrec de gestió núm. 7 a La Cala Gestió en relació al projecte de Centre Social a la zona d'equipaments de la urbanització Tres Cales, aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern, i d'altra, la verificació del Text refós del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en la seva última actualització del setembre del 2010. Aquest punt es va aprovar amb els vots de CIU i PP.

Antiga reivindicació
Pel que fa al primer punt, el portaveu governamental, Antoni Montagut, explicava que el centre social a Tres Cales és una antiga reivindicació veïnal i que l¡equip de govern volia donar compliment a un compromís amb els habitants de la urbanització per donar aixopluc a les diferents entitats. Pel que fa al tex refós del POUM, Montagut espera que ara la CUTE l'aprovi i el publiqui per tenir un pla ja en tota la seva vigència. "Esperem que sigui el definitiu i ara el que toca és que la Comissió d'Urbanisme de les Terres de l'Ebre (CUTE) l'aprovi i el publiqui. A partir d'aquí, tindrem un nou pla general amb tota la seva vigència".

Sí al text refós
El PP es va abstenir d'aprovar el punt del centre social perquè, tot i que és una infraestructura necessària, desconeix les necessitats reals de la urbanització. I sí va donar el seu vot a la verificació del text refós del POUM amb el que sempre han estat d'acord. Ricardo Llaó explicava que "ja fa sis anys que es porta. Sempre hem estat a favor i el que fa falta és aclarir alguns aspectes tècnics i hem donat el nostre vist-i-plau amb aquesta verificació".

Abstencions i nos
Socialistes i republicans tampoc veuen oportuna la construcció d'aquest centre que, per a ells, obeeix a motius electoralistes. A més, els socialistes, que es van abstenir en aquest punt, demanen una consulta popular per saber quines són les necessitats del veïns de la urbanització. Pel que fa als republicans, que van votar en contra en aquesta qüestió, pensen que és un moment de crisi complicat per construir el centre i que hi ha altres prioritats com arreglar el casal d'avis, fer la residència de la gent gran i un alberg de joventut per als joves. En el punt dels tes refós, els dos partits es van votar en contra. Antoni Espuny, regidor socialista comentava que ja no sap ni els cops que s'ha passat aquest text pel ple i dubtava del treball fet en aquest sentit per l'equip de govern. "Es l'última vegada del text refós que ja no sé ni quantes emporten. Són molts anys de retràs. I el que li voldríem dir al regidor d'Urbanisme és que fos més valent a l'hora de parlar i a l'hora d'expressar el que pensa en altres moments del ple perquè així els grups li podríem contestar i dir que totes les medalles que es fiquen no són certes. Totes les argumentacions que dona de bon treball no són reals". Jordi Gaseni, regidor republicà deia que el text feia set anys que s'arrossegava i, vaticinava, pot donar expropiacions a llarg termini. "S'ha aprovat el text refós que ens demanava des d'Urbanisme. Tinc els meus dubtes que des de la Generalitat donin el vist-i-plau, l'única cosa que han fet és allí on posava set ara posa vuit. També hem debatut del tema d'expropiacions de Port Olivet. I hem votat que no perquè des d'un equip de govern que està dient que són grans gestors i que busquen subvencions... Per què no s'ha fet com a la Costa Brava que s'ha buscat perquè el ministeri es faci càrrec de tota aquella zona de terreny i es pugui recuperar?".

Al costat del parc

El Centre Social de Tres Cales es farà al costat del nou parc i tindrà dues sales, magatzem, cuina, dos serveis i traster, a més d'una terrassa de 70 metros quadrats i un possible aparcament. El seu pressupost és de 231.976 euros dels que els PUOS subvenciona 194.871.  


respostes a "El ple extraordinari aprova la verificació del ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 721,12 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007