Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Pla de Mobilitat Estiu 2010 possibilita un nucli urbà equilibrat

25 . Ago, 2010 a les 14:35 | 00:02:40
per gfigueres a La notícia del dia
2748 reproduccions
El Pla de Mobilitat Estiu 2010 instaurat per l'ajuntament per facilitar la fluïdesa del trànsit de vehicles i de persones pel nucli urbà ha donat els resultats esperats. Per dur-lo a terme s'ha hagut de pentinar la zona de vehicles que practicaven un aparcament salvatge sense respectar límits i senyals al centre de la població. Aquesta acció ha estat possible gràcies a la nova situació donada per la creació en dos anys de 1000 noves places d'aparcament. Algunes ja disponibles l'any passat com les de l'aparcament de l'entrada del poble. Altres, noves de trinca, com les de l'aparcament de les escoles velles. El resultat, un centre de la vila endreçat on els vianants poden passejar lliurement i els cotxes circular i estacionar en les zones habilitades per a ells. Xavier Llambrich Bono, regidor de Governació ens deia que "ara, amb la nova incorporació d'aquests aparcaments nous, hem pentinat una mica el poble, hem regulat l'aparcament i hem afavorit que, tot i que no podem garantir l'aparcament davant de casa sí que podem garantir la fluïdesa dintre del casc urbà, eradicant l'aparcament salvatge que ocupava llocs destinats a que la gent pugui caminar per les voreres i que pugui utilitzar els passos de zebra, i a que els camioners puguin fer les seves càrregues i descàrregues sense obstaculitzar el trànsit. Ara tenim un poble endreçat on es pot circular amb fluïdesa".

El Nemón i La Cala Bus

També han contribuït a aquesta nova situació d'equilibri el trenet Nemón que és un mitjà que facilita molt la mobilitat dels caleros cap al nucli urbà per fer les seves compres sense haver d'agafar el cotxe i La Cala Bus que evita que cada dia més de 100 cotxes es desplacin al poble des de les urbanitzacions.

Molta tranquil·litat

Pel que fa a la seguretat, tot i que encara no s'ha acabat l'estiu, aquest ha estat molt tranquil. Per exemple, els delictes contra la propietat han baixat entre un 10 i un 15% i els robatoris a vehicles han estat pràcticament testimonials. A les urbanitzacions, en virtut del conveni de col·laboració amb mossos, s'ha incrementat la vigilància als vehicles com a mesura dissuasòria per evitar la velocitat excessiva. D'altra banda, també a les urbanitzacions, s'han hagut de fer diferents intervencions a alguns xalets degut a les queixes de veïns perquè joves llogaters munten festes excessives fins a altes hores de la matinada.


respostes a "El Pla de Mobilitat Estiu 2010 possibilita un n..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir






Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 723,46 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007