Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Policia local i mossos treballen plegats per garantir la seguretat a l'estiu

13 . Jul, 2010 a les 14:16 | 00:02:36
per gfigueres a La notícia del dia
2512 reproduccions
Aquest estiu els efectius dels mossos d'esquadra i de la policia local treballen un cop més de forma conjunta per tal de garantir la seguretat de tots els ciutadans i els visitants de la vila. Aquesta feina en comú sorgeix de les diferents reunions de la Junta de Seguretat Local que és l'instrument que vetlla pel Conveni de coordinació i col·laboració en matèria de seguretat signat entre el departament d'Interior i l'ajuntament ara fa dos anys i que presideix l'alcalde de la població Andreu Martí i a la que també assisteixen els màxims responsables dels dos cossos policials. A banda d'aquestes reunions periòdiques de la Junta, els caps d'ambdues policies es reuneixen cada 20 dies en l'anomenada mesa de coordinació i les dues policies treballen colze a colze en el dia a dia per millorar encara més els serveis que es poden donar a la població, comptant amb els recursos que es tenen i intentant optimitzar-los basant-se en l'anàlisi de la tipologia dels incidents que es donen a l'Ametlla de Mar i al voltant de la costa.

Efectius al carrer
Una altra conseqüència d'aquest anàlisi exhaustiu és l'augment de la presència d'efectius al carrer, patrullatge de proximitat, tant amb turismes com amb moto pel nucli urbà, les urbanitzacions i disseminats. De vegades, aquest patrullatge es fa de forma conjunta entre les dues policies. A més, mossos al Baix Ebre han afegit una patrulla ordinària amb un comandament responsable del Pla d'Estiu. També durant aquest temps, tota la setmana, com l'any passat, els mossos tenen el seu propi espai a la caserna de la policia local, una Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) on es poden fer denúncies i tramitacions al jutjat. Igualment la policia local s'encarrega de recollir les possible denúncies que hi hagi. Vicenç Lleonard, inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Ebre, ens deia "l'objectiu es potenciar el patrullatge a platges i urbanitzacions i conjuntament amb la policia local, els serveis on ells no puguin arribar, arribar nosaltres. Així la local pot dedicar-se més al nucli urbà i l'entorn proper. Cada dia fem reunions conjuntes de policia i mossos per valorar les dades que generem per reorientar el servei cap a un fet o un altre. Les prioritats són patrimoni, platges, robatoris a interior de vehicles, segones residències i urbanitzacions. Sobretot és important que mentre la gent està a la platja, tot i que també vigilem els robatoris a vehicles, la seva casa estigui segura".

Anàlisi de dades
Les dades del dia a dia es recullen a nivell informàtic i s'analitzen conjuntament per valorar la feina diària i fer una previsió setmanal. Si, per exemple, hi ha algun acte que surt de la norma, com una festa local, les dades es reorienten per poder atendre'l de manera adient. Per la feina feta fins ara, la sensació que té la policia és prou bona respecte als resultats d'aquesta col·laboració. Evidentment, tota aquesta feina no seria possible sense comptar amb la informació clau que donen els ciutadans.


respostes a "Policia local i mossos treballen plegats per ga..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 751,07 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 78
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007