Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les institucions exigeixen a la ministra Espinosa respecte per l'encerclament català de la tonyina

05 . Gen, 2010 a les 08:48
1973 reproduccions
La Plataforma en Defensa de l'Encerclament Català de la tonyina roja ha adreçat una carta a la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Mari, Elena Espinosa, per comunicar-li que s'ha creat aquesta plataforma i exigint el màxim respecte per l'activitat que desenvolupa aquesta flota, amb base al municipi de l'Ametlla de Mar. La plataforma en Defensa de l'Encerclament Català està integrada per l'ajuntament de l'Ametlla de Mar, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Ebre i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Tortosa, la Federació Territorial de Confraries de Tarragona i la Federació la Federació Nacional de Confraries de Catalunya i la Confraria de Pescadors Sant Pere de l'Ametlla de Mar i el Govern de la Generalitat de Catalunya representats per la delegació del Govern a les Terres de l'Ebre i la Direcció General de Pesca. La plataforma també exigeix el degut i equitatiu respecte als llocs de treball que genera aquesta activitat respecte a altres activitats de pesca.

La plataforma, a més, rebutja les acusacions falses de la consellera andalusa d'Agricultura i Pesca, Clara Aguilera, i altres representats públics que, segons diuen, de forma irresponsable estan difonent als mitjans, sobre la suposada activitat desenvolupada per la nostra flota. A més demana que, en la mesura del possible, exigeixi que no es repeteixen aquestes actuacions per la cordialitat necessària que hauria d'haver-hi entre totes les administracions i els sectors pesquers. S'oposa així a la confrontació que s'està promovent i denuncia la injustícia que suposa que se sol·liciti un benefici per a un sector en perjudici d'un altre, independentment de la seva identitat i situació geogràfica. Tanmateix, la plataforma rebutja categòricament qualsevol redistribució de quota de la tonyina roja que no estigui fonamentada i avalada per decisió judicial.

Andreu Martí, alcalde l'Ametlla de Mar, va explicar que "el més important ara és que es respectin els acords de l'ICCAT". Martí va afegir que des de l'Ajuntament de l'Ametlla s'espera que "l'Estat no cedeixi a les pressions dels almadravers andalusos". "Les empreses del sector de l'encerclament de la tonyina i, concretament, les de l'Ametlla de Mar mereixen aquest suport perquè han fet les coses ben fetes i són pioneres des del punt de vista de la sostenibilitat", va afirmar l'alcalde de l'Ametlla.

La polèmica comença quan la Junta d'Andalusia demana al govern espanyol que augmenti la quota de captura de tonyina roja de les almadraves gaditanes del 26.4% actual fins a un 34.5% i fins i tot a un 51.7% del total assignat a l'estat espanyol.


respostes a "Les institucions exigeixen a la ministra Espino..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 673,13 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 170
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007