Medi Ambient ja treballa sobre el Pla de Gestió del Litoral de l'Ametlla de Mar
21 . Gen, 2010 a les 15:00Principals recomanacions
El Pla de Gestió del litoral terrestre i marí de l'Ametlla de Mar va ser un encàrrec del municipi a la desapareguda Fundació Territori i Paisatge a la que ha pres el relleu l'Obra Social de Caixa Catalunya mitjançant la seva àrea dedicada a Medi Ambient. La principal recomanació d'aquest pla era la creació d'una reserva marina en aquesta zona. El pla també revela que el litoral de l'Ametlla de Mar presenta uns valors naturals de primer ordre tant en la part terrestre com en la part marina que cal protegir. També proposa la recuperació dels estocs pesquers i la protecció de la praderia de posidònia del municipi, la més important de Catalunya. Aquestes mesures afavoririen la continuïtat de la pesca, una activitat arrelada a la història i al caràcter de la població. Els redactors es van quedar sorpresos de la riquesa del nostre terme municipal. Xavier Solé, tècnic de Medi Ambient, recordava que “ja en un primer anàlisi sobre el terreny, els tècnics de l'Associació Nereo, encarregats de redactat el pla, es van endur una sorpresa agradable. Són gent del Nord de Girona que van passar aquí una bona temporada fent treballs de camp i pensaven que trobarien un paisatge molt diferent al que van trobar. Van veure que la costa perduda acaba a l'Hospitalet i que al nostre poble comença la costa verge”.
Molt ambiciós
Tot i que és un pla molt ambiciós, la regidoria ha iniciat el treball per les recomanacions del pla que són més fàcils de dur a terme. De moment s'ha començat per les platges. I el litoral s'ha de lligar amb els barrancs i les zones humides. I després es continuarà per tot el que es troba sota el mar. Per exemple, ja s'ha engegat un estudi poblacional sobre la fauna i flora de la zona de Sant Jordi del que es farà difusió perquè d'aquesta manera tothom el conegui, prengui interès i aprengui a respectar-lo. En general, es tracta de promoure accions com l'educació per a l'ús públic.
Atenció especial
També rebrà una especial atenció la zona Sud del terme, la més verge. Des de l'Estany a la Punta de l'Àliga, d'extraordinari interès per la flora i la fauna que hi acull, en alguns casos espècies endèmiques que només es troben en aquest espai. O el Port de l'Estany, que es pretén renaturalitzar en una de les primeres actuacions fortes juntament amb la zona de Port Olivet, salvada de les urpes urbanístiques per conservar els seus ecosistemes. De retruc, també es vol incidir en la virginitat d'aquests espais perquè es volen obtenir beneficis econòmics per potenciar el turisme de qualitat com el que es dedica, per exemple, a la observació d'aus.
respostes a "Medi Ambient ja treballa sobre el Pla de Gestió..."