Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Les policies locals de les Terres de l'Ebre es reuneixen a l'Ametlla de Mar per conèixer l'emergent sector dels drons

07 . Jun, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1253 reproduccions
Els drons ja formen part del paisatge aeri i com tota aeronau, tenen una normativa que, moltes vegades, els usuaris desconeixen. De fet, el seu ús indegut pot arribar a comportar multes superiors als 200.000 euros.

Per aquesta raó, la Policia Local de l'Ametlla de Mar va organitzar, aquest dimarts al matí, una jornada informativa al municipi adreçat als cossos policials de les Terres de l'Ebre, per parlar entorn el sector dels drons. Una vintena d'agents van participar-hi.

L'objectiu era acostar la normativa i els paràmetres que s'han de seguir per utilitzar aquests aparells legalment i informar sobre les utilitats policials que poden tenir en un futur. «Ens interessava descobrir qüestions pràctiques d'ús i conèixer la legislació que ho regula», apunta Francesc Siuraneta, sotsinspector de la Policia Local calera.

I és que una de les claus de l'èxit és la versatilitat d'aquests aparells, que permeten dur a terme gran varietat de tasques a un cost baix. «Amb un dron, tens una visió que a nivell de terra no tens pel que fa a seguiment de vehicles, control de zones, cerca de persones i altres funcions», explica un dels conferenciants, Òscar Villar, instructor de vol de l'Aeroclub de Reus.

La normativa que regula aquest tipus d'aparells depèn de l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria (AESA). La llei actual, que s'actualitzarà pròximament, prohibeix utilitzar els drons en entorns urbans i sobre concentracions de gent, i només es poden fer volar en entorns rurals i sempre que no s'enlairin a més de 120 metres.

A més, en cas de captar imatges amb intenció de lucre cal tenir una llicència com operadora per pilotar-los. Actualment a l'Estat espanyol hi ha uns 25.000 drons operatius, una xifra que podria multiplicar-se gairebé per 10 els pròxims tres anys.


respostes a "Les policies locals de les Terres de l'Ebre es ..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 955,25 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 106
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007