Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

S'inaugura l'exposició dedicada a commemorar el centenari dels enfonsaments durant la I Guerra Mundial al golf de Sant Jordi

05 . Jun, 2017 a les 17:00
per drodriguez a La notícia del dia
1819 reproduccions
El patrimoni submarí del golf de Sant Jordi veu la llum en l'exposició que s'ha instal·lat al Centre d'Interpretació de la Pesca. Des d'aquest passat diumenge, quan es va dur a terme la inauguració, els ciutadans ja poden veure aquesta mostra que coincideix amb el centenari dels enfonsaments de la majoria dels derelictes.

Situats entre 45 i 105 metres de profunditat, els visitants podran conèixer la història i, també gràcies a un documental, veure l'estat actual d'aquests vaixells, que van ser utilitzats com a transport militar i de càrrega.

El més proper a la costa de l'Ametlla de Mar, el Cavour (el Correu), pren el protagonisme. Una maqueta elaborada per l'Associació d'Amics del Museu Marítim de Barcelona, presideix la sala dedicada als naufragis, que va ser descoberta durant la presentació oficial de l'exposició.

«Fem realitat un somni treballat des de fa molts anys», perquè «és molt important explicar qui com, com som i quina és la nostra història», subratlla l'alcalde, Jordi Gaseni, que també ha destacat no només es mostra una part de la història local, sinó també de tot el país.

Precisament, la voluntat de l'Ajuntament és aconseguir més patrimoni, amb les aportacions de materials dels ciutadans, per fer créixer aquesta exposició. Sobre el centenari del naufragi del Cavour, un equip de submarinistes instal·larà una placa commemorativa al vaixell el pròxim dissabte, entre els actes de la Festa del Mar.

D'entrada, el consistori va fer un reconeixement públic a les persones i entitats que hi han col·laborat a fer possible l'exposició aportant-hi esforç humà, maquetes o elements dels vaixells enfonsats. Conjuntament, hi ha un espai dedicat al modelisme naval, on es poden veure reproduccions d'embarcacions de vela llatina.


respostes a "S'inaugura l'exposició dedicada a commemorar el..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 940,99 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 48
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007