Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Sensacions a flor de pell en la signatura d'agermanament a Palamós

26 . Jun, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1659 reproduccions
El Castell de Sant Esteve de Mar de Palamós, indret emblemàtic dels orígens d'aquesta població, va acollir aquest diumenge l'acte protocol·lari de signatura oficial de l'acord d'agermanament amb l'Ametlla de Mar, amb la presència dels dos alcaldes i de diversos regidors dels respectius governs municipals.

D'aquesta manera, s'obria una jornada emmarcada dins de la Festa Major de Sant Joan, plena de cordialitat i fraternitat mútua. Els dos alcaldes van utilitzar part dels seus parlaments per destacar l'entesa històrica, a partir de l'arribada de caleros durant la primera meitat del segle XX a la recerca de noves oportunitats

«Formalitzem la relació entre dos pobles que al llarg dels anys s'han ajudat mútuament. Els caleros que van trobar una vila oberta, amb una gran força de superació, i van compartir durant molts anys. Han transcorregut més de 100 anys amb anades i vingudes que han anat segellant una relació que ja no es poden desfer», destacava l'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni.

Per la seva part, l'alcalde de Palamós, Lluís Puig, parlava de fer justícia «a tots els anys de relació familiar, social, cultural i institucional entre els municipis. Precisament, són aquests paisatges, els colors i les olors de la mediterrània, els que formen part de l'ADN de palamosins i caleros. I és aquesta unió tan viva, rica i plena, tal com demostren les noves generacions, que ha empentat les dues poblacions i la seva gent».

Durant l'acte, Gaseni va fer entrega a l'alcalde palamosí de les imatges que il·lustren la seva presència al pregó de la Candelera 2017 i la seva estada a l'Ametlla, mentre que Puig va lliurar a l'alcalde calero un quadre que reprodueix l'entrada a la Badia de Palamós, l'any 1668, del vaixell de Cosme de Mèdici, príncep de la Toscana.

La jornada d'agermanament finalitzava amb un històric concert de la Banda de La Cala a l'escenari de l'Arbreda de Palamós. El concert va comptar amb un repertori festiu, i amb un final apoteòsic, on el cantautor Miquel del Roig –que actuava la mateixa nit a la població empordanesa– va interpretar 'la Farola' acompanyat pels músics caleros.

El director de la Banda de la Cala, Emilio Cabello, comentava que «ens afalaga molt que confiïn amb nosaltres en un dia tan important. Són d'aquests dies que fan pinya, ja que la gent surt de casa, veuen altres realitats, estan junts, es creen vincles i és un dia que fa banda i fa cultura. Per ser un lloc on la música de banda no està arrelada, crec que el resultat final ha estat molt positiu».

Ara, serà l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar qui, en dates pròximes, aprovarà l'acord d'agermanament en sessió plenària i posteriorment es repetirà l'acte de signatura a la població. A més, els dos consistoris continuen treballant per programar noves jornades d'intercanvis socials i culturals.


respostes a "Sensacions a flor de pell en la signatura d'age..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Galeria d'imatges


Aquesta galeria conté 12 imatge/s. Per veure-les clica aquí.

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,99 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 8
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007