Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Diumenge se signarà l'acord oficial d'agermanament entre Palamós i l'Ametlla de Mar

22 . Jun, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1826 reproduccions
Lligats per les relacions familiars de quatre generacions a partir de les migracions de pescadors caleros, des de principis del segle XX fins a la meitat dels anys 60, caleros i palamosins veuran reforçats els seus lligams amb el seu agermanament.

L'acte de signatura de l'acord tindrà lloc aquest diumenge a Palamós, i comptarà amb la presència dels dos alcaldes i de part de la corporació municipal d'ambdues poblacions. L'agermanament se signarà en un indret molt emblemàtic per a la història de Palamós.

Es tracta del Castell de Sant Esteve de Mar, un antic casalot ubicat arran de mar, entre les platges de La Fosca i s'Alguer, en uns terrenys adquirits l'any 1277 pel rei Pere II (el Gran), on pocs anys després es construirien els primers carrers del que seria posteriorment Palamós.

«Vam pensar que era un lloc d'especial singularitat, perquè recorda els nostres orígens, però també volem que recordi la migració que va haver-hi quan la gent de l'Ametlla va pujar cap a Palamós», explica l'alcalde palamosí, Lluís Puig.

L'acte, en el marc de la Festa Major de Sant Joan, està previst a les 11 h del matí. A més, a les 18 h de la tarda, hi ha programat un concert de la Banda de la Cala a l'Arbreda Municipal de Palamós. En el repertori hi haurà l'himne de la Cala i la sardana de la població.

«No deixarà indiferent ningú, ja que hi ha molta feina al darrere del concert. Contents perquè ens acompanyarà molta gent i perquè segueixi aquest agermanament que referma uns vincles que són naturals i que hem heretat», destaca l'alcalde calero, Jordi Gaseni.

El passat 13 de juny, i per unanimitat de tots els partits polítics, el ple de l'Ajuntament de Palamós va aprovar l'acord d'agermanament el qual, en data per determinar, haurà de ser ratificat també en el ple de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar.

D'aquesta manera es tancarà un període de més d'un any de gestos i preparatius, que es van iniciar el maig de l'any passat amb els primers contactes d'ambdós consistoris.


respostes a "Diumenge se signarà l'acord oficial d'agermanam..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Tags

No hi ha etiquetes en aquesta entrada.

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 704,19 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 115
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007