Màx: º C, mín: º C

En directe

Sempre amb música

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

Tot i la congelació dels impostos per part de l'Ajuntament, els contribuents pagaran un 4% més d'IBI enguany

02 . Gen, 2017 a les 16:00
per drodriguez a La notícia del dia
1859 reproduccions
Els contribuents del municipi pagaran aquest 2017 un 4% més d'impost sobre béns immobles. Tot i la congelació dels impostos i taxes municipals per part del govern local, l'actualització dels valors cadastrals realitzada pel govern espanyol provocarà que s'incrementi la quantitat que pagaran els veïns i veïnes de la població per aquest impost.

Entre la seixantena de municipis de la demarcació que s'han vist afectats per la nova reforma fiscal hi ha l'Ametlla de Mar, una de les poblacions en què han passat més de cinc anys de la seva darrera revisió cadastral –l'última revisió data de l'any 1999–. Per exemple, un contribuent que el 2016 hagi pagat 400 euros d'impost, enguany en pagarà 416, incrementat pel coeficient d'actualització aprovat per la hisenda espanyola.

El regidor d'Hisenda, Antonio Espuny, explica que «totes les pujades d'impostos que pot fer l'Ajuntament, s'han d'aprovar abans del 30 de setembre i nosaltres, abans d'aquesta data, no vam apujar res» i remarca que «tot el que és responsabilitat directa del consistori no s'ha apujat» per tant, assegura, «s'ha acomplit que no s'apujaria cap impost». Espuny ha assegurat que el govern municipal «no ha demanat cap tipus de revisió cadastral».

«L'increment que hi haurà no és responsabilitat ni de l'equip de govern, ni és responsabilitat de l'Ajuntament» ha subratllat el regidor d'Hisenda. Precisament, ha lamentat que la notícia de l'augment s'hagi conegut quan el consistori ja no té marge de maniobra per poder compensar-ho amb la part del tipus impositiu que aplica l'Ajuntament.

«No dóna cap mena de temps per poder reaccionar i analitzar què pot comportar a les economies familiars i quines mesures haguéssim pogut rectificar» critica, afirmant que de cara al pròxim any analitzaran reduir els coeficients a aplicar, en funció del resultat econòmic dels pressupostos. «Si aquest increment hagués sortit mesos abans, l'Ajuntament s'hauria pogut plantejar baixar el percentatge, però ara per ara és impossible reaccionar-hi» assegura.

En referència a la resta de tributs, tant impostos com taxes, els preus es mantindran iguals per enguany. De fet, totes les modificacions s'havien de produir abans del 30 de setembre de l'any passat per poder-se aplicar. L'Ajuntament editarà pròximament el calendari del contribuent per aquest 2017, on s'exposaran els terminis de pagament de cada impost o taxa municipal.


respostes a "Tot i la congelació dels impostos per part de l..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 740,39 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 142
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007