Màx: º C, mín: º C

En directe

Notícies en Xarxa - Edició matí

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

A l'agost s'aplicarà el 50% d'increment de l'IBI

27 . Abr, 2012 a les 10:07
per gfigueres a La notícia del dia
1910 reproduccions
juntament de l'Ametlla de Mar iniciarà el pròxim 1 d'agost el cobrament de l'IBI, Impost de Béns Immobles, que aquest any suposarà un important increment per als contribuents.

El passat 24 de novembre, l'Ajuntament va aprovar un increment del 37% sobre el tipus de gravamen el qual, fins al moment, havia estat del 0'62%, un dels més baixos de la demarcació, el qual va quedar per aquest 2012 en el 0'85%, percentatge que tot i l'increment tampoc es va situar entre els més elevats.

A aquest increment s'ha d'afegir el reial decret aprovat pel govern central a causa de la situació econòmica, en el qual s'obliga als ajuntaments a aplicar durant dos anys, és a dir per als exercicis 2012 i 2013, un 13% d'increment sobre els gravàmens aprovats, amb la qual cosa, aquest queda establert definitivament en un 0'93,5, cosa que a efectes de percentatge, significarà un increment del 50% sobre el que es va pagar l'any passat.

Segons Antoni Montagut, regidor d'Hisenda, "tot i així, l'aplicació del tipus de gravamen sempre està supeditat al valor cadastral de la propietat, el qual respon a la ultima revisió cadastral feta a l'Ametlla de Mar l'any 1998, cosa que per altra banda, ajuda que el resultat final de l'impost sigui relativament inferior a d'altres municipis amb revisions cadastrals més properes". L'Ajuntament no té cap intenció d'impulsar o promoure una nova revisió del valor cadastral amb l'objectiu  que no s'incrementi la xifra final a pagar per la ciutadania.

El valor cadastral és també la referència per a l'aplicació d'altres impostos com el de transmissions patrimonials, herències o l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques o IRPF.


respostes a "A l'agost s'aplicarà el 50% d'increment de l'IB..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 972,29 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007