Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

El Servei d'Urgències Municipal incrementa la seva activitat durant el 2016

18 . Gen, 2017 a les 18:00
per drodriguez a La notícia del dia
1653 reproduccions
L'activitat sanitària del Servei d'Urgències Municipal de l'Ametlla de Mar va créixer lleugerament l'any passat respecte al 2015. En total, van ser 40 intervencions més, bàsicament en l'àrea d'urgències i emergències, que han deixat el total en 802 intervencions, davant les 762 del 2015. En el transcurs del 2016 han disminuït lleugerament les actuacions en l'àrea de serveis secundaris i socials.

Cal explicar també que durant el 2016, els serveis que no han pogut ser assumits pel SUM s'han derivat al Servei d'Emergències de Catalunya, al 112. La franja horària en la qual més es requereix al SUM és la que compren les 6 del matí i les 10 de la nit amb gairebé el 87% dels serveis i la franja d'edat amb més del 55% de requeriments ha estat la de persones majors de 66 anys.

«A escala d'estadístiques es constata com hem pujat respecte a l'any anterior i això significa que seguim fent la feina. Les urgències continuen sent les primeres actuacions i això demostra que el SUM és absolutament necessari a l'Ametlla de Mar i que s'ha de potenciar en l'àmbit tècnic i humà» explica Àlvaro Gaseni, coordinador del SUM.

En total han rebut assistència del SUM 625 persones, 339 de les quals, el 55% han estat dones. Les persones ateses han estat derivades a 6 centres sanitaris diferents, sent el CAP de l'Ametlla de Mar amb 336 assistències el més habitual, seguit del Verge de la Cinta de Tortosa amb 95, tot i que 157 d'aquestes atencions van ser donades d'alta immediata.

Pel que fa a les ubicacions de les intervencions, la majoria, 211 serveis han estat fets a domicilis particulars del nucli urbà, 95 a la via pública, 94 en zones esportives, 84 a la urbanització Tres Cales i 81 al CAP de l'Ametlla de Mar. D'aquestes intervencions els requeriments de particulars amb 368 serveis estan al capdavant d'aquest apartat, seguits dels 163 per actes esportius, 149 des del CAP o 95 per la Policia Local.

Pel que fa al tipus de serveis, les urgències amb 453 intervencions han estat les més nombroses per davant dels preventius, 162, els retorns a domicili, 57 i les 37 emergències. Les patologies més habituals ateses pel SUM han estat per aquest ordre, serveis de traumatologia, psicològics i cardiologies.

Els mesos en què el SUM ha tingut més activitats han estat el juliol amb 107 actuacions i l'agost amb 97. Per contra el mes amb menys activitat va ser el juny amb 42 serveis. El balanç de l'any 2016 deixa com a assignatura pendent, la qual s'arrossega des de fa molts anys, la impossibilitat de signar un conveni amb el SEM que permeti l'activació del SUM des del 112.


respostes a "El Servei d'Urgències Municipal incrementa la s..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,50 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 135
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007