Màx: º C, mín: º C

En directe

Tot a punt amb amb Fini Llaó i Imma Brull

La Cala RTV La ràdio televisió online de l'Ametlla de Mar

L'increment d'activacions consolida la utilització del SUM durant el 2009

16 . Abr, 2010 a les 14:47
2486 reproduccions
El Servei d'Urgències Municipal s'ha consolidat com un servei necessari i imprescindible, segons es desprèn de la memòria d'activitats del SUM corresponent a l'any 2009 que ha vist la llum fa pocs dies.
De l'1 de gener al 31 de desembre el SUM fou activat en 908 ocasions, el que davant de les 771 de l'any 2008, suposa un increment de 137 activacions, la majoria de les quals han estat realitzades per la Policia Local a requeriment dels ciutadans o de manera directa pels ciutadans en 185 cops, el que suposa que cada vegada la utilització del telèfon del SUM està més present entre els ciutadans de l'Ametlla de Mar. Les activacions per part del 061, Servei d'Urgències Mèdiques de la Generalitat de Catalunya en tenir les seves ambulàncies ocupades, ha estat de 32 cops.

Anna Gallart, regidora de Sanitat, explica que, "hem incrementat les sortides i hem donat millor servei, sobre tot perquè també hem augmentat la coordinació i la col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. A més, quan les ambulàncies de la Generalitat estan ocupades, ens criden a nosaltres i així no cal que s'esperin a una altra ambulància".

Pel que fa a les patologies ateses, destaquen 173 casos per traumatisme, seguits de neurologia, psiquiatria, respiratoris, digestius o cardiològics, comprovant-se que es produeix un augment molt significatiu de la demanda a partir dels 75 anys.
De les més de 900nactivacions, 401 han estat urgències, seguides de 212 de serveis preventius, 57 accidents de transit, 54 emergències, 2 rescats i 6 per violència de gènere.

Altres xifres
Pel que fa a les xifres que es desprenen de la memòria s'ha d'afegir que el servei ha estat utilitzat per 362 homes i 263 dones, que els mesos amb més activitat han estat el juliol amb 164 intervencions i l'agost amb 162. El CAP ha estat el destí més habitual de les activacions, seguit d'instal·lacions sanitàries de Tortosa en 60 ocasions, Reus i Tarragona, tot i que en 140 ocasions s'han atès al pacient in situ.

Altres activitats
A més hem realitzat dos simulacres, un a l'IES i l'altre al Port Nàutic. També s'ha fet realitat el convertir la central del SUM en seu de formació sanitària de la província de Tarragona juntament amb el Centre d'Estudis Sanitaris.Aquest any 2009 s'han format  unes 30 persones de la nostra població i alguna més de fora.
S'ha signat un conveni de col·laboració per a que infermers que estan fent el Curs de Post-Grau en Emergències de la Universitat Internacional de Catalunya puguin venir a fer pràctiques al SUM juntament amb les nostres infermeres.
S'ha instal·lat el novedós sistema de GPS per finca rústica que permet arribar amb celeritat només sabent parcel·la i col·ligo a qualsevol masia del nostre terme, sistema que ens ha facilitat la Policia Local.
S'ha consolidat totalment el treball en equip amb la nostra Policia Local.


respostes a "L'increment d'activacions consolida la utilitza..."

Deixa'ns un comentari


No estan permesos els comentaris en aquesta entrada.

Descàrregues

Relacionats

Compartir


Usuaris online

Usuaris anònims connectats:
Usuaris registrats connectats:

Estadístiques

Visualitzacions totals:
Temps en servir la pàgina: 720,27 ms
Consultes SQL per servir la pàgina: 102
Versió actual: 1.1.5
Usuaris registrats: 1520

© 2015 La Cala RTV. Tots els drets reservats | Avís legal

E-mail: lacalartv@ametllamar.cat | FM: 107.3 | Telf.: 977 493 037 | Fax: 977 493 007